Неймовірне поєднання ніжної яловичини, ароматних грибів та солоних огірків.
Азу
Course: М’ясоCuisine: ДомашняDifficulty: середняПорції
4
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
1
hour20
minutesПоживність
155
ккалЗагальний час приготування
1
hour25
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 155
Білки 12 г
Жири 7 г
Вуглеводи 5 г
Інгредієнти
800 г свіжої яловичини для тушкування
250 г улюблених грибів (я брав гливи)
2 середні цибулини
3 середніх солоних огірка
200 г свіжої сметани
4 зубчика часнику
1 пучок кінзи або петрушки
2 ст.л. борошна
Оливкова олія
Копчена паприка
Сіль та перець за смаком
Приготування
- Яловичину за необхідності зачищаємо від жиру та прожилок, нарізаємо впоперек волокон довгими тоненькими смужками.
- Солимо (менше ніж зазвичай, адже огірки додадуть своєї солі), перчимо та посипаємо копченою паприкою. Можна додати трохи улюблених прянощів.
- Добре перемішуємо, “масажуючи” м’ясо руками, та викладаємо на сильно розігріту пательню з олією.
- Згори на м’ясо насипаємо борошно, перемішуємо та смажимо до рум’яної скоринки на середньому вогні.
- Додаємо нарізану соломкою цибулю, перемішуємо та обсмажуємо ще пару хвилин.
- Додаємо довільно нарізані гриби, перемішуємо і смажимо, поки вони не набудуть золотистого кольору.
- Додаємо нарізані соломкою солоні огірки, перемішуємо, додаємо небагато води (аби лиш покрило м’ясо), накриваємо кришкою та тушкуємо на повільному вогні, поки м’ясо не стане м’яким (приблизно 40-60 хвилин).
- Знімаємо кришку, додаємо сметану, порубану зелень та часник, перемішуємо, доводимо до кипіння та прогріваємо на середньому вогні ще 5-10 хвилин.
- За необхідності можна трохи підсолити.
Подавати раджу із пюре. - Смачного!
Нотатки
- Можна втричі скоротити час приготування, якщо замість яловичини для тушкування взяти вирізку. Також добре підійде нежирна баранина.
- Якщо хочете більш пікантний смак, можна взяти не солоні, а гострі мариновані огірки.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів
Останні коментарі