Азу

Азу

Неймовірне поєднання ніжної яловичини, ароматних грибів та солоних огірків.

Азу

Recipe by БогданCourse: М’ясоCuisine: ДомашняDifficulty: середня
Порції

4

порції
Підготовка

5

minutes
Час приготування

1

hour 

20

minutes
Поживність

155

ккал
Загальний час приготування

1

hour 

25

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 155
Білки 12 г
Жири 7 г
Вуглеводи 5 г

Інгредієнти

  • 800 г свіжої яловичини для тушкування

  • 250 г улюблених грибів (я брав гливи)

  • 2 середні цибулини

  • 3 середніх солоних огірка

  • 200 г свіжої сметани

  • 4 зубчика часнику

  • 1 пучок кінзи або петрушки

  • 2 ст.л. борошна

  • Оливкова олія

  • Копчена паприка

  • Сіль та перець за смаком

Приготування

  • Яловичину за необхідності зачищаємо від жиру та прожилок, нарізаємо впоперек волокон довгими тоненькими смужками.
  • Солимо (менше ніж зазвичай, адже огірки додадуть своєї солі), перчимо та посипаємо копченою паприкою. Можна додати трохи улюблених прянощів.
  • Добре перемішуємо, “масажуючи” м’ясо руками, та викладаємо на сильно розігріту пательню з олією.
  • Згори на м’ясо насипаємо борошно, перемішуємо та смажимо до рум’яної скоринки на середньому вогні.
  • Додаємо нарізану соломкою цибулю, перемішуємо та обсмажуємо ще пару хвилин.
  • Додаємо довільно нарізані гриби, перемішуємо і смажимо, поки вони не набудуть золотистого кольору.
  • Додаємо нарізані соломкою солоні огірки, перемішуємо, додаємо небагато води (аби лиш покрило м’ясо), накриваємо кришкою та тушкуємо на повільному вогні, поки м’ясо не стане м’яким (приблизно 40-60 хвилин).
  • Знімаємо кришку, додаємо сметану, порубану зелень та часник, перемішуємо, доводимо до кипіння та прогріваємо на середньому вогні ще 5-10 хвилин.
  • За необхідності можна трохи підсолити.
    Подавати раджу із пюре.
  • Смачного!

Нотатки

  • Можна втричі скоротити час приготування, якщо замість яловичини для тушкування взяти вирізку. Також добре підійде нежирна баранина.
  • Якщо хочете більш пікантний смак, можна взяти не солоні, а гострі мариновані огірки.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *