Пропонуємо вашій увазі ідеальний класичний десерт, який завжди залишається поза часом.
Вишневий пиріг
Course: ДесертиCuisine: ДомашняDifficulty: середняПорції
6
порційПідготовка
5
hoursЧас приготування
1
hour10
minutesПоживність
290
ккалЗагальний час приготування
6
hours10
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 290
Білків 4 г
Жирів 12 г
Вуглеводів 36 г (із них 8 г цукру)
Інгредієнти
- Для тіста (цього тіста вам має бути достатньо для форми діаметром 22 см та для додаткового декору):
450 г пшеничного борошна
1 ч. л. солі
50 г цукрової пудри
250 г вершкового масла
100-120 г крижаної води
- Для начинки:
600 г вишні без кісточок (підходить як свіжа так і заморожена)
2.5 ст. л. крохмалю
50 г цукру
Цедра одного лимону
Сік половини лимону
20 г вершкового масла
Ваніль за смаком
1 жовток або 10 г вершків для змащування пирога
Приготування
- В першу чергу, якщо ви використовуєте заморожену вишню – висипаємо в глибоку миску та ставимо розморожувати за кімнатною темпереатурою.
- В склянку наливаємо воду та ставимо її охолоджуватись в морозилку на 20 хв.
- Гарно охолоджене вершкове масло нарізаємо на маленькі кубики.
- В глибоку ємкість висипаємо все наше борошно, цукрову пудру та сіль.
Додаємо дрібно нарізане масло та починаємо перетирати з борошном. Раджу робити це руками, так краще зможете зрозуміти та відчути текстуру тіста.%22%20transform%3D%22matrix(5%200%200%205%202.5%202.5)%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23e8f6a3%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(32.1355%20-93.36963%2051.89505%2017.86098%2022.7%20133.3)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23161421%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(52.28567%20-133.81043%2040.45926%2015.80923%20175.5%20202.4)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%2312101d%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(44.98292%2015.48886%20-10.16999%2029.53579%20108.5%200)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%234c4765%22%20cx%3D%22191%22%20cy%3D%2271%22%20rx%3D%2275%22%20ry%3D%2275%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Як тільки ви отримали гарну крошку з масла та борошна починаємо вливати по-троху крижану воду.
Тут можна вже використовувати міксер з насадкою гак, але, якщо такого немає – продовжуємо замішувати руками.
Вам може знадобитись не вся вода (а може доведеться додати більше).
В текстурі тіста орієнтуємось на гладке тісто, що майже не липне до рук. - Розділяємо тісто на два шматки, викладаємо на харчову плівку, трішки розкатужємо руками та кладемо в морозильник мінімум на 1 годину.
- Дістаємо тісто, розкатуємо товщиною 1-2 см та викладаємо у форму для випікання.
Для зручності краще попередньо покласти широкі стрічки пергаменту навхрест на форму для випічки – так буде легше діставати пиріг після випікання. - Начинка
- Якщо ви використовуєте заморожені вишні, тоді зливаємо всю рідину, яка зтікла під час розмороження та гарно просушуємо паперовим рушником або серветками.
- У глибоку ємкість засипаємо вишні, цедру лимону, лимонний сік, цукор, ваніль та крохмаль. Гарно розмішуємо.
- Збираємо пиріг
- Після того, як ви виклали тісто у форму, згори викладаємо начинку.
- Далі ви можете прикрасити згори пиріг як заманеться: зробити сіточку із залишків тіста, просто накрити ще одним шаром розкатоного тіста та зробити невеликі навхресні надрізи, прикрасити просто по краю. Зовнішній вигляд пирога відрізняєтсья лише вашою фантазією.
В цьому рецепті я зробила по радіусу косичку з тіста. - На вишневу начинку викладаємо невеличкі кубики вершкового масла (до 20 г буде достатньо).
%22%20transform%3D%22matrix(5%200%200%205%202.5%202.5)%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23d0d8e1%22%20cx%3D%2267%22%20cy%3D%2212%22%20rx%3D%2298%22%20ry%3D%2298%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%234e2214%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(-8.09814%2047.13767%20-50.28797%20-8.63935%20101.8%20169.9)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%239d491f%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(30.73873%209.9566%20-21.30448%2065.77272%2018.4%20228.8)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%234f5d45%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(2.1239%2040.32184%20-51.98726%202.73835%20155.8%20238.5)%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Змащуємо краї пирога (або верхівку 😏) жовтком. Також, я раджу спробувати замінити жовток вершками.
- Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку спочатку на 15 хв.
Через 15 хв зменьшуємо температуру до 190 і випікаємо ще 45-60 хв або поки не отримаємо гарну золотисту скоринку. - Охолоджуємо мінімум 4 години (начинці треба час для того, щоб повністю закріпитись).
- Подаємо посипаним цукровою пудрою/ взбитими вершками/кулькою ванільного морозива.
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів





Останні коментарі