дорадо

Дорадо запечена в солі

Настільки легко, що можна впоратись однією рукою 💪 Настільки смачно, що не шкода 2 кілограмів солі 🔥

Дорадо запечена в солі

Recipe by БогданаCourse: Риба та морепродуктиCuisine: домашняDifficulty: легко
Порції

2

порції
Підготовка

10

minutes
Час приготування

50

minutes
Поживність

95

ккал
Загальний час приготування

1

hour 

Поживність на 100 грамів:
Ккал 95
Білки 19 г
Жири 1 г
Вуглеводи 3 г

Інгредієнти

  • Одна велика дорада (1 – 1,2 кг)

  • 1/2 лимона

  • 2 кг солі дрібного помелу (можна брати найдешевшу 😉)

  • 2 свіжих курячих яйця

  • Улюблені свіжі або сушені пряні трави (розмарин, тим’ян, шавлія, орегано…)

  • 1 ст.л. копченої паприки

  • 1/2 пучка кінзи (можна використати петрушку)

Приготування

  • Патрану рибу промиваємо та обсушуємо. Луску можна не чистити.
  • Кінзу промиваємо та обсушуємо.
  • Закладаємо всередину риби зелень та кружальця лимону.
  • У великій мисці змішуємо сіль, яйця, паприку, трави (якщо брали свіжі – необхідно попередньо потрібнити) та 100 мл води.
  • На деко для запікання викладаємо пергамент. Зверху – 1/3 сольової суміші по формі риби.
  • На сіль кладемо рибу та накриваємо рештою суміші.
    Важливо, аби дорада була повністю покрита сіллю з усіх боків.
  • Ставимо деко з рибою у розігріту до 200°С духовку та запікаємо 40-50 хвилин.
  • Дістаємо з духовки та даємо відпочити 5-10 хвилин.
  • За допомогою кухонного молотка розбиваємо та знімаємо верхній шар солі. Виймємо рибу з солі та перекладаємо на чисту тарілку.
    Прибираємо шкіру та кістки.
    Окремо раджу подати трохи солі, в якій запікалась риба, оливкову олію, запашний багет та свіжі овочі.дорадо
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
6 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *