Настільки легко, що можна впоратись однією рукою 💪 Настільки смачно, що не шкода 2 кілограмів солі 🔥
Дорадо запечена в солі
Course: Риба та морепродуктиCuisine: домашняDifficulty: легкоПорції
2
порціїПідготовка
10
minutesЧас приготування
50
minutesПоживність
95
ккалЗагальний час приготування
1
hourПоживність на 100 грамів:
Ккал 95
Білки 19 г
Жири 1 г
Вуглеводи 3 г
Інгредієнти
Одна велика дорада (1 – 1,2 кг)
1/2 лимона
2 кг солі дрібного помелу (можна брати найдешевшу 😉)
2 свіжих курячих яйця
Улюблені свіжі або сушені пряні трави (розмарин, тим’ян, шавлія, орегано…)
1 ст.л. копченої паприки
1/2 пучка кінзи (можна використати петрушку)
Приготування
- Патрану рибу промиваємо та обсушуємо. Луску можна не чистити.
- Кінзу промиваємо та обсушуємо.
- Закладаємо всередину риби зелень та кружальця лимону.
- У великій мисці змішуємо сіль, яйця, паприку, трави (якщо брали свіжі – необхідно попередньо потрібнити) та 100 мл води.
- На деко для запікання викладаємо пергамент. Зверху – 1/3 сольової суміші по формі риби.
- На сіль кладемо рибу та накриваємо рештою суміші.
Важливо, аби дорада була повністю покрита сіллю з усіх боків. - Ставимо деко з рибою у розігріту до 200°С духовку та запікаємо 40-50 хвилин.
- Дістаємо з духовки та даємо відпочити 5-10 хвилин.
- За допомогою кухонного молотка розбиваємо та знімаємо верхній шар солі. Виймємо рибу з солі та перекладаємо на чисту тарілку.
Прибираємо шкіру та кістки.
Окремо раджу подати трохи солі, в якій запікалась риба, оливкову олію, запашний багет та свіжі овочі. - Смачного!
Відео
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
6 голосів
Останні коментарі