курка і вершковому соусі

Куряче філе у вершковому соусі

Рецепт у якому ми розкажемо секрет гарного вершкового соусу, який не згорнеться під час приготування 😏

Куряче філе у вершковому соусі

Recipe by ГанниCourse: М’ясоCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції

4

порції
Підготовка

5

minutes
Час приготування

20

minutes
Поживність

184

ккал
Загальний час приготування

25

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 184
Білки 17 г
Жири 10 г
Вуглеводи 5 г

Інгредієнти

  • 500-600 г курячого філе

  • 250 мл вершків 33% жирності

  • 100 г нейтрального йогурту будь-якої жирності

  • 1 ст. л. пшеничного борошна

  • 1 середня цибулина

  • 2 зубчики часнику

  • Сіль, перець та улюблені сухі трави за смаком

  • Олія для смаження

  • 2 ст. л. тертого пармезану (опціонально)

Приготування

  • За 2 години до готування дістаємо вершки та йогурт з холодильнику та даємо їм дійти до кімнатної температури.
    За пів години до приготування, дістаємо з холодильника куряче філе.
  • Нарізану невеликим кубиком цибулю та подрібнений часник викладаємо на розпечену пательню, попередньо збризнуту олією для смаження.
  • Обсмажуємо до легкого золотистого кольору цибулю та часник і прибираємо з пательні.
  • Нарізаємо невеликими шматками куряче філе. Намагайтесь робити шматки одного розміру, щоб вони рівномірно пропіклись. Додаємо сіль, перець та сухі трави.
  • Обсмажуємо на середньому – сильному вогні шматки курки по 2-3 хв з кожного боку до отримання золотистої скоринки.
    Викладайте філе в один шар на пательню. Якщо все філе не поміщається одразу на пательню, краще розділити смаження на декілька порцій.
  • У глибокій ємкості змішуємо вершки, йогурт.
  • Прибираємо пательню з вогню на 2-3 хв, щоб вона трохи охолола і в цей час викладаємо туди все обсмажене філе та попередньо обсмажену цибулю з часником.
  • Повертаємо пательню на середньо – мінімальному вогонь, заливаємо 2/3 вершкової суміші до філе.
  • В залишки вершкової суміші додаємо борошно та розмішуємо, поки не зникнуть всі грудочки. Виливаємо ці залишки до філе.
  • На цьому етапі головне не давати вершкам занадто різко нагріватись – це може стати причиною їх згортання.
    Нам потрібно протушити філе 10 хвилин у соусі, який будемо постійно помішувати на середньому (або мінімальному, якщо потрібно) вогні.
    Через 3-5 хвилин ви побачите, як соус почне густішати – це завдяки доданому борошну.
  • Через 10 хвилин вимикаємо вогонь та додаємо до соусу дві столові ложки тертого пармезану (опціонально).
  • Смачного!

Нотатки

  • Борошно в соусі несе функцію загущувача. Ви можете сміливо його прибрати і тоді скоротите зайві вуглеводи.
    Лише враховуйте, що тоді соус буде рідкішим.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
17 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *