Легкий та ніжний гарнір
Рис зі шпинатом та грибами
Course: ГарніриCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
4
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
30
minutesПоживність
110
ккалЗагальний час приготування
35
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 110
Білки 3 г
Жири 5 г
Вуглеводи 12 г
Інгредієнти
160 г улюбленого рису
500-700 мл води
1 невелика цибуля
200 г будь-яких грибів
150 г подрібненого шпинату (можна брати заморожений)
70 г тертого твердого сиру
Гілочка розмарину
50 г вершкового масла
Сіль та перець за смаком
Свіжий або мелений гострий перець за смаком
Свіжий або мелений імбир за смаком
Приготування
- Промийте рис холодною водою.
- Розігріваємо пательню, додаємо вершкове масло, гострий перець, гілочку розмарину та імбир (якщо ви використовуєте свіжий імбир попередньо натираємо на дрібну терку). Чекаємо поки масло розтане.
- Нарізаємо цибулю невеликим кубиком та вкидаємо на пательню до вершкового масла. Обсмажуємо до легкого золотистого кольору.
- Нарізаємо гриби як вам заманеться та додаємо до цибулі. Чекаємо, поки з грибів вийде та випарується весь сік.
- Якщо ви використовуєте свіжі листки шпинату замість замороженого, тоді подрібніть його власноруч ножем або, можете завантажити його в блендер (додайте до нього ще 1 ч. л. будь-якої олії та 1 ст. л. води) та пробити до кашоподібної консистенції.
- Додаємо сіль та перець за смаком, перемішуємо та додаємо сирий рис до пательні з овочами.
- Згори викладаємо шпинатне пюре. Якщо ви використовуєте заморожений шпинат – теж сміливо викладайте згори, він нормально розтане під час приготування.
- Заливаємо в пательню 1 склянку води та обережно розмішуємо. Чекаємо, поки випарується вся вода та знову доливаємо склянку. Повторюємо все доти, поки рис не звариться.
Не бійтесь перевіряти його на готовність під час приготування. Можливо, вам знадобиться більше або меньше води, тому контролюйте 😉 - Коли відчуєте, що рис от-от буде готовий, виловлюємо гілочку розмарину, яку ми додавали на самому початку, додаємо до нього тертий сир, перемішуємо, прибираємо пательню з вогню та розкладаємо по тарілкам.
- Смачного!
Нотатки
- Якщо ви заміните воду для рису бульоном – смак вийде ще насиченішим.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів
Останні коментарі