Дуууже сирні хачапурі з кінзою та бонусним інгредієнтом у вигляді печеного гарбуза.
Хачапурі із сиром та печеним гарбузом
Course: ВипічкаCuisine: ГрузинськаDifficulty: середняНа велику компанію8-10 чоловік
Підготовка
2
hoursЧас приготування
1
hourПоживність
310
kcalЗагальний час приготування
3
hoursПоживність на 100 грамів:
Ккал 310
Білки 22 г
Жири 11 г
Вуглеводи 28 г
Інгредієнти
- Для печеного гарбуза:
500 (350) гарбуза без насіння
Часник
Свіжий імбир
Мускатний горіх
Свіжий розмарин
Оливкова олія
Сіль та перець за смаком
- Для тіста:
350 мл теплої води
7 г сухих дріжджів
500 г борошна
5 г солі
20 г оливкової олії
- Для начинки:
700 г тертого сулугуні
350 г печеного та очищеного гарбуза
Пучок рубаної кінзи
2 яйця
Сіль та перець за смаком
Приготування
- Печений гарбуз
- Гарбуз розрізаємо на 4-5 частин. Викладаємо на пергамент шкіркою донизу.
- На кожну частину викладаємо по зубчику чищеного часнику і тоненькому зрізу імбиру (можна не чистити). Солимо, перчимо, затираємо мускатом, додаємо свіжий розмарин та збризкуємо олією.
- Запікаємо в духовці ~50 хв при 180-200°С.
- Даємо охолонути. Шкірку, розмарин та імбир прибираємо.
%22%20transform%3D%22translate(1.7%201.7)%20scale(3.375)%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23f85400%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(172%2059.2%2047.2)%20scale(86.64553%2044.20092)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23000829%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(37.1%20-52.5%2017.6)%20scale(28.6916%20111.56604)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%2300081e%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(65.5%20103.6%20199.6)%20scale(46.25915%2024.09181)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23e4b07c%22%20cx%3D%22159%22%20cy%3D%2216%22%20rx%3D%2245%22%20ry%3D%2231%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Тісто
- В миску із теплою водою насипаємо дріжджі (не перемішуємо) та лишаємо на 10 хв, аби перевірити активність (відповідною ознакою буде те, що вони розчиняються та спливають у вигляді піни).
- Додаємо сіль та добре перемішуємо.
- Всипаємо борошно, змішуємо ложкою (наразі задача саме з’єднати борошно та рідину, а не вимісити тісто), накриваємо плівкою та лишаємо на півгодини.
%22%20transform%3D%22translate(1.7%201.7)%20scale(3.375)%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23d5be8a%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(-97.5%20102.4%20-19.8)%20scale(41.21284%2080.27303)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23001119%22%20cx%3D%2211%22%20cy%3D%2288%22%20rx%3D%2235%22%20ry%3D%22255%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23000001%22%20cx%3D%22244%22%20cy%3D%22176%22%20rx%3D%2232%22%20ry%3D%2253%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23b85625%22%20cx%3D%22104%22%20cy%3D%22140%22%20rx%3D%2257%22%20ry%3D%2257%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Знімаємо плівку, додаємо олію, добре вимішуємо (на цьому етапі тісто вже добре відстає від стінок миски та рук), накриваємо плівкою та лишаємо ще на годину-півтори (має збільшитись у 2,5-3 рази).
- Знімаємо плівку, перемішуємо, розділяємо тісто на 5 частин, викладаючи на дошку або пергамент, присипані борошном.
- Формуємо кулі та знову накриваємо плівкою. Лишаємо на півгодини, готуючи тим часом начинку 👇
- Начинка
- Для приготування начики, змішуємо відповідні інгредієнти, розділяємо на п’ять частин та формуємо кулі.
%22%20transform%3D%22translate(1.7%201.7)%20scale(3.375)%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23c3dff6%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(53.50221%204.21072%20-7.25392%2092.16983%20243.7%20137.3)%22%2F%3E%3Cpath%20fill%3D%22%23571800%22%20d%3D%22M190%20186L52%20207-4-16z%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23cc9112%22%20cx%3D%22133%22%20cy%3D%2257%22%20rx%3D%22102%22%20ry%3D%2241%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23000c00%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(-31.1%2016.6%20-59.9)%20scale(118.36653%2034.87547)%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Випікання
- Беремо одну частину тіста, викладаємо на пергамент, припорошений борошном, розтягуємо пальцями, формуючи “млинець” круглої форми ~20 см в діаметрі.
- На середину “млинця” викладаємо начинку, поступово накриваємо тістом від краю до центру, формуючи кулю, центр – “защипуємо”.
- Присипаємо борошном та знову формуємо “млинець” за допомогою пальців. Товщина має бути ~ 1,5-2 см, а діаметр – знову ж таки ~20 см.
%27%20fill-opacity%3D%27.5%27%3E%3Cellipse%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(-860.6164%203.84941%20-.45113%20-100.85955%20624.9%2052)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23ddded7%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(393.7253%2049.51295%20-21.17002%20168.34328%20507.5%20368.1)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%230b0b0c%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(-224.08874%203.1198%20-1.52482%20-109.52434%2047.5%20646.3)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23010101%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(67.46398%20-118.94414%20281.50365%20159.66619%20687.5%201.7)%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Випікаємо разом із пергаментом на сухій сковороді та середньому вогні по 7-9 хвилин з обох боків, змащуючи вершковим маслом.
Також можна випікати в духовці (10 хвилин при 200-220°С). - Після випікання даємо охолонути 5-10 хвилин.
- Їсти треба руками, обмакуючи в улюбленому соусі… або просто так… або не руками 😄
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів







Останні коментарі