Рецепт корисних та смачних солодощів без продуктів тваринного походження.
Веганські цукерки
Course: Веган, ДесертиCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції14-16 шт
Підготовка
35
minutesЧас приготування
15
minutesПоживність
490
ккалЗагальний час приготування
50
minutesПоживність на 100 грамів (або на 3-4 шт):
Ккал 490
Білків 10 г
Жирів 30 г
Вуглеводів 24 г
Інгредієнти
- Цукерки
120 г смаженого фундука
60 г арахісової пасти
1 ст. л. улюбленого какао порошку
30 г кокосового масла
40 г сиропу агави або кленового сиропу
- Декор
80-100 г веганського шоколаду
1 ч. л. кокосового масла
Приготування
- У чашу блендера засипаємо 100 грамів ліщини та збиваємо, поки не отримаємо крихту.
Не забудьте окремо ще залишити собі 14-16 цілих горішків для начинки цукерок. - До горіхів додаємо арахісову пасту, сироп, какао порошок та попередньо розплавлене кокосове масло та збиваємо до рівної консистенції.
Маса в блендері може не одразу гарно поєднатися, тому час від часу вимикайте його, перемішуйте злегка ложкою та знову збивайте. - Чайною ложкою формуємо порції, викладаємо на долоню, посередині вкладаємо цілий горішок та міцно формуємо кульку.
- Сформовані кульки коладемо обережно в морозильник на 10 хвилин та в цей час починаємо займатися шоволадом для декору.
- На водяній бані розтоплюємо дрібно порізаний шоколад та чайну ложку кококсової олії.
Можемо туди додати ще окремо порізану ліщину. - Дістаємо охолоджені цукерки, та починаємо по черзі занюрювати в шоколад.
- Охайно викладаємо на фольгу та ставимо в холодне місце на 30 хв.
- Смачного!
Нотатки
- Також, ви можете задекорувати цукерки вивалявши їх у какао пудрі. Це скоротить час приготування вдвічі та урізноманітнить смак десерту (а також скоротить кількість калорій)!
- Якщо веганська складова цього рецепту не грає для вас особливої ролі, то ви завжди можете замінити веганський шоколад на будь-який інший улюблений шоколад, а сироп агави – на звичайний мед.
- Найголовнішу роль в міцності форми цукерок грає кокосове масло. Замінити її нічим не можна.
- Найкраще зберігати ці цукерки в холодильнику.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
17 голосів
Це просто нереально смачно
Дуже дякую!