Пропонуємо вашій увазі ідеальний класичний десерт, який завжди залишається поза часом.
Вишневий пиріг
Course: ДесертиCuisine: ДомашняDifficulty: середняПорції
6
порційПідготовка
5
hoursЧас приготування
1
hour10
minutesПоживність
290
ккалЗагальний час приготування
6
hours10
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 290
Білків 4 г
Жирів 12 г
Вуглеводів 36 г (із них 8 г цукру)
Інгредієнти
- Для тіста (цього тіста вам має бути достатньо для форми діаметром 22 см та для додаткового декору):
450 г пшеничного борошна
1 ч. л. солі
50 г цукрової пудри
250 г вершкового масла
100-120 г крижаної води
- Для начинки:
600 г вишні без кісточок (підходить як свіжа так і заморожена)
2.5 ст. л. крохмалю
50 г цукру
Цедра одного лимону
Сік половини лимону
20 г вершкового масла
Ваніль за смаком
1 жовток або 10 г вершків для змащування пирога
Приготування
- В першу чергу, якщо ви використовуєте заморожену вишню – висипаємо в глибоку миску та ставимо розморожувати за кімнатною темпереатурою.
- В склянку наливаємо воду та ставимо її охолоджуватись в морозилку на 20 хв.
- Гарно охолоджене вершкове масло нарізаємо на маленькі кубики.
- В глибоку ємкість висипаємо все наше борошно, цукрову пудру та сіль.
Додаємо дрібно нарізане масло та починаємо перетирати з борошном. Раджу робити це руками, так краще зможете зрозуміти та відчути текстуру тіста. - Як тільки ви отримали гарну крошку з масла та борошна починаємо вливати по-троху крижану воду.
Тут можна вже використовувати міксер з насадкою гак, але, якщо такого немає – продовжуємо замішувати руками.
Вам може знадобитись не вся вода (а може доведеться додати більше).
В текстурі тіста орієнтуємось на гладке тісто, що майже не липне до рук. - Розділяємо тісто на два шматки, викладаємо на харчову плівку, трішки розкатужємо руками та кладемо в морозильник мінімум на 1 годину.
- Дістаємо тісто, розкатуємо товщиною 1-2 см та викладаємо у форму для випікання.
Для зручності краще попередньо покласти широкі стрічки пергаменту навхрест на форму для випічки – так буде легше діставати пиріг після випікання. - Начинка
- Якщо ви використовуєте заморожені вишні, тоді зливаємо всю рідину, яка зтікла під час розмороження та гарно просушуємо паперовим рушником або серветками.
- У глибоку ємкість засипаємо вишні, цедру лимону, лимонний сік, цукор, ваніль та крохмаль. Гарно розмішуємо.
- Збираємо пиріг
- Після того, як ви виклали тісто у форму, згори викладаємо начинку.
- Далі ви можете прикрасити згори пиріг як заманеться: зробити сіточку із залишків тіста, просто накрити ще одним шаром розкатоного тіста та зробити невеликі навхресні надрізи, прикрасити просто по краю. Зовнішній вигляд пирога відрізняєтсья лише вашою фантазією.
В цьому рецепті я зробила по радіусу косичку з тіста. - На вишневу начинку викладаємо невеличкі кубики вершкового масла (до 20 г буде достатньо).
- Змащуємо краї пирога (або верхівку 😏) жовтком. Також, я раджу спробувати замінити жовток вершками.
- Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку спочатку на 15 хв.
Через 15 хв зменьшуємо температуру до 190 і випікаємо ще 45-60 хв або поки не отримаємо гарну золотисту скоринку. - Охолоджуємо мінімум 4 години (начинці треба час для того, щоб повністю закріпитись).
- Подаємо посипаним цукровою пудрою/ взбитими вершками/кулькою ванільного морозива.
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів
Останні коментарі