Вишневий пиріг

Вишневий пиріг

Пропонуємо вашій увазі ідеальний класичний десерт, який завжди залишається поза часом.

Вишневий пиріг

Recipe by ГанниCourse: ДесертиCuisine: ДомашняDifficulty: середня
Порції

6

порцій
Підготовка

5

hours 
Час приготування

1

hour 

10

minutes
Поживність

290

ккал
Загальний час приготування

6

hours 

10

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 290
Білків 4 г
Жирів 12 г
Вуглеводів 36 г (із них 8 г цукру)

Інгредієнти

  • Для тіста (цього тіста вам має бути достатньо для форми діаметром 22 см та для додаткового декору):
  • 450 г пшеничного борошна

  • 1 ч. л. солі

  • 50 г цукрової пудри

  • 250 г вершкового масла

  • 100-120 г крижаної води

  • Для начинки:
  • 600 г вишні без кісточок (підходить як свіжа так і заморожена)

  • 2.5 ст. л. крохмалю

  • 50 г цукру

  • Цедра одного лимону

  • Сік половини лимону

  • 20 г вершкового масла

  • Ваніль за смаком

  • 1 жовток або 10 г вершків для змащування пирога

Приготування

  • В першу чергу, якщо ви використовуєте заморожену вишню – висипаємо в глибоку миску та ставимо розморожувати за кімнатною темпереатурою.
  • В склянку наливаємо воду та ставимо її охолоджуватись в морозилку на 20 хв.
  • Гарно охолоджене вершкове масло нарізаємо на маленькі кубики.
  • В глибоку ємкість висипаємо все наше борошно, цукрову пудру та сіль.
    Додаємо дрібно нарізане масло та починаємо перетирати з борошном. Раджу робити це руками, так краще зможете зрозуміти та відчути текстуру тіста. Вишневий пиріг
  • Як тільки ви отримали гарну крошку з масла та борошна починаємо вливати по-троху крижану воду.
    Тут можна вже використовувати міксер з насадкою гак, але, якщо такого немає – продовжуємо замішувати руками.
    Вам може знадобитись не вся вода (а може доведеться додати більше).
    В текстурі тіста орієнтуємось на гладке тісто, що майже не липне до рук.
  • Розділяємо тісто на два шматки, викладаємо на харчову плівку, трішки розкатужємо руками та кладемо в морозильник мінімум на 1 годину.
  • Дістаємо тісто, розкатуємо товщиною 1-2 см та викладаємо у форму для випікання.
    Для зручності краще попередньо покласти широкі стрічки пергаменту навхрест на форму для випічки – так буде легше діставати пиріг після випікання.
  • Начинка
  • Якщо ви використовуєте заморожені вишні, тоді зливаємо всю рідину, яка зтікла під час розмороження та гарно просушуємо паперовим рушником або серветками.
  • У глибоку ємкість засипаємо вишні, цедру лимону, лимонний сік, цукор, ваніль та крохмаль. Гарно розмішуємо.
  • Збираємо пиріг
  • Після того, як ви виклали тісто у форму, згори викладаємо начинку.
  • Далі ви можете прикрасити згори пиріг як заманеться: зробити сіточку із залишків тіста, просто накрити ще одним шаром розкатоного тіста та зробити невеликі навхресні надрізи, прикрасити просто по краю. Зовнішній вигляд пирога відрізняєтсья лише вашою фантазією.
    В цьому рецепті я зробила по радіусу косичку з тіста.
  • На вишневу начинку викладаємо невеличкі кубики вершкового масла (до 20 г буде достатньо).Вишневий пиріг
  • Змащуємо краї пирога (або верхівку 😏) жовтком. Також, я раджу спробувати замінити жовток вершками.
  • Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку спочатку на 15 хв.
    Через 15 хв зменьшуємо температуру до 190 і випікаємо ще 45-60 хв або поки не отримаємо гарну золотисту скоринку.
  • Охолоджуємо мінімум 4 години (начинці треба час для того, щоб повністю закріпитись).
  • Подаємо посипаним цукровою пудрою/ взбитими вершками/кулькою ванільного морозива.
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *