Кролик із грибами на тендітній поленті

Кролик із грибами на тендітній поленті

Ніжний, вершковий кролик з полентою.

Кролик із грибами на тендітній поленті

Recipe by БогданаCourse: М’ясо, ОвочіCuisine: ДомашняDifficulty: середня
Порції

4

порції
Підготовка

30

minutes
Час приготування

40

minutes
Поживність

217

kcal
Загальний час приготування

1

hour 

10

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 217
Білки 10 г
Жири 16 г
Вуглеводи 10 г 

Інгредієнти

  • 600 г кролика без кісток

  • 250 г грибів (брав гливи)

  • 1 цибулина

  • 1 стеблина селери

  • Часник за смаком

  • Свіжий гострий перець за смаком

  • 100 г вершкового масла

  • 2 ст. л. борошна

  • Оливкова олія

  • 500 г вершків

  • 1 склянка білого сухого вина

  • 200 г поленти (крупи)

  • 50 г пармезану

  • 500 мл води

  • Сіль за смаком

  • Мускатний горіх за смаком

Приготування

  • Ріжемо філе кролика середнім кубиком.
  • Гриби промиваємо та ріжемо.
  • Обчищену цибулину рубимо кубиком.
  • На сковороді із половиною масла та 2 ст.л. олії обсмажуємо до рум’яної скоринки кроля, гриби, цибулю.
  • Підкидаємо дрібно рублений часник, селеру та свіжий гострий перець, обсмажуємо.
  • Солимо, перчимо, кидаємо тертий мускат.
  • Додаємо борошно, обсмажуємо.
  • Вливаємо півсклянки вина, випаровуємо.
  • Додаємо 200 г вершків та повільно тушкуємо.
  • У сотейник вливаємо 300г вершків, додаємо воду, сіль, поленту, доводимо до кипіння, помішуючи вінчиком, додаємо решту масла і ретельно перемішуємо.
  • Відставляємо готову поленту на 5-10 хвилин, аби відпочила.
  • На блюдо викладаємо поленту, затираємо пармезаном, зверху – кролик.
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *