Універсальне доповнення до ваших основних десертів. Ви можете його додавати як начинку до капкейків чи прослойку для ваших тортів, або просто додавати згори на сирники, млинці, а також мазати просто на злегка підсмажений хліб.
Лимонний курд
Course: Соуси, ДесертиCuisine: ІталійськаDifficulty: ЛегкоПорції250 мл
Підготовка
5
minutesЧас приготування
10
minutesПоживність
220
ккалЗагальний час приготування
15
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 220
Білки 3 г
Жири 14 г
Вуглеводи 21 г (з них 20 г цукру)
Інгредієнти
130 -140 г свіжовижатого лимонного соку
60 г вершкового масла
60 г цукру
3 жовтки
Цедра одного лимону
Приготування
- Натираємо на дрібну терку цедру одного лимону.
- Вичавлюємо сік лимонів. Нам необхідно 120-130 грамів, а це, в середньому 2-2,5 лимони.
- Відокремлюємо жовтки від білків. Нам потрібні лише жовтки.
- Всі ці інгредієнти збираємо в одному сотейнику, вмикаємо середній вогонь і починаємо помішувати.
- За 3-5 хвилин, помічаємо, що маса починає ставати густішою та закипати, випускаючи великі пузирі.
За цим рецептом крем буде трішки рідким, тож, якщо вам потрібна більш міцна маса, ви можете сміливо додати 1-2 столові ложки крохмалю. - Після закипання тримаємо масу на вогні 2-3 хв і знімаємо.
- Проціджуємо готовий курд через сито у чисту, глибоку ємкість.
Це нам необхідно для того, щоб позбавитись усіх непотрібних грудочок та зробити масу більш гладкою та рівномірною. - Накриваємо курд харчовою плівкою, прикладаючи її саме до крему і даємо повністю охолонути у холодильнику.
- Після охолодження переливаємо курд по баночках або додаємо до десертів як начинку.
- Смачного!
Нотатки
- Готовий курд у баночках може зберігатися до 2х тижнів. Але ж ми знаємо, що так довго він там не протримається 😉
- Щоби під час додавання крохмалю він не збивався грудочками, розбавте його попередньо двома столовими ложками води, і вже цю рідину додавайте до курду.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів
Вітаю! Скажіть, будь ласка, на якому етапі слід додавати масло? Дякую.