Млинці

Млинці

Про млинці було сказано до нас надто багато. Саме тому ми просто нагадаємо вам перевірений рецепт, який ви зможете доповнювати так, як вам заманеться 😉.

Млинці

Recipe by ГанниCourse: десерти, закускиDifficulty: Легко
Порції

10

штук
Підготовка

5

minutes
Час приготування

20

minutes
Поживність

190

kcal
Загальний час приготування

25

minutes

Поживність на 100 грамів (без врахування додаткового цукру):
Ккал 190
Білків 8 г
Жирів 5 г
Вуглеводів 27 г

Інгредієнти

  • 300 мл молока

  • 20 мл вершків 33% (опціонально)

  • 120 г борошна

  • 2 яйця

  • Цукор чи підсолоджувач за смаком

  • 1 ч. л. олії

Приготування

  • У глибоку ємність розбиваємо яйця, заливаємо молоко та вершки. Добре все збиваємо, щоб усі інгредінти рівномірно поєднались.
  • В другу глибоку ємність висипаємо борошно.
  • Починаємо поступово в борошно виливати рідкі інгредієнти.
    Додали – перемішали вінчиком, додали ще – перемішали знову. І так поки не вилиєте все.
    Такий спосіб допомагає запобігти появі комочків у тісті.
  • Додаємо олію і знову перемішуємо.
  • Розкалюємо пательню. Додаємо крапельку олії або врешкового масла і зменшуємо вогонь до середнього.
  • Виливаємо тісто на пательню, розподіляємо рівномірно і тонким шаром по площині, чекаємо поки верхній шар перестане бути рідким. Перевертаємо млинець та тримаємо ще 20-30 секунд на пательні. Перекладаємо на тарілку і повторюємо знову всі ці рухи поки не закінчиться все тісто.
  • Подаємо з улюблени йогуртом, сметаною, сиром, джемом. Або із солоними додатками: рибою, крем сиром, зеленню, шпинатом та багато з чим іншим😏
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *