Хочете дізнатись, як перетворити найжорсткішу частину яловичини на найніжнішу?
Особуко з гарбузом та квасолею
Course: М’ясоCuisine: ДомашняDifficulty: середня4
порції3
hours2
hours130
ккал5
hoursПоживність на 100 грамів:
Ккал 130
Білки 10 г
Жири 4 г
Вуглеводи 11 г
Інгредієнти
4 середніх стейки особуко (яловича голяшка, порізана впоперек, разом із кісткою)
400 г свіжого почищеного гарбуза
2 банки по 400 г томатів пелаті
2 обчищені невеликі цибулини
1 невеличкий корінь селери
4 зубчики часнику
Склянка червоного сухого (використовуйте лише те вино, що ви його п’єте 😉)
300 г сухої червоної та/або білої квасолі (можна використати улюблену консервовану)
Пучок свіжої кінзи або іншої улюбленої зелені
Свіжий розмарин
Сіль за смаком
Копчена суха паприка
Борошно
Оливкова олія
Приготування
- Суху квасолю промиваємо, замочуємо на пару годин (можна на ніч) у холодній воді, солимо за смаком та варимо на повільному вогні до готовності (має бути м’яка але при цьому тримати форму).
Знімаємо з вогню та даємо трохи охолонути, не зливаючи воду. В процесі варки слідкуємо, аби вода повністю покривала квасолю. Якщо використовуєте готову – цей крок можна пропустити 😉 - Стейки промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, щедро натираємо копченою паприкою, сіллю та обгортаємо борошном. Обсмажуємо з обох боків у пательні з олією на сильному вогні до появи рум’яної скоринки.
- Перекладаємо м’ясо у глибокий сотейник або широку каструлю, а у пательні з-під стейків по черзі обсмажуємо на великому вогні обчищені та крупно порізані овочі (селеру, цибулю, гарбуз), злегка підсолюючи їх прямо на пательні.
- Обсмажені овочі додаємо до м’яса, туди ж вкидаємо обчищений часник, пару гілочок розмарину, томати із усім соком, вливаємо вино, обережно перемішуємо та доводимо до кипіння.
- Тушкуємо на плиті, не помішуючи(!), під кришкою на повільному вогні 2-2,5 години. Також можна запікати у духовці при 180°С, збільшивши час приготування до трьох годин, але тільки за умови, що використовуєте посуд із вогнетривкими ручками 😉
- Готові стейки подаємо на попередньо процідженій теплій квасолі із овочами та соусом, посипавши порубаною зеленню.
- Смачного!
Останні коментарі