Пухкі та ніжні, немов хмаринки, панкейки стануть прекрасним початком нового дня.
Панкейки
Course: Десерти, СніданкиCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції10-15 штук
Підготовка
5
minutesЧас приготування
30
minutesПоживність
240
ккалЗагальний час приготування
35
minutesПоживність на 100 грамів
Ккал 240
Білків 7г
Жирів 8г
Вуглеводів 30г (з них цукру 5 г)
Інгредієнти
3 яйця
40 г цукру
Дрібка солі
25 мл рослинної олії
250 мл молока
250 г борошна
10 г розпушувача
Ванілін за смаком
Приготування
- Розділяємо білки та жовтки.
- Жовтки, цукор, ванілін, молоко та рослинну олію збиваємо вінчиком до однорідності.
- Просіюємо борошно з розпушувачем в наші збиті жовтки та знову збиваємо вінчиком, поки не зникнуть грудочки.
- У окремій ємкості збиваємо білки з дрібкою солі, поки не отримаємо гарну збиту та міцну масу.
- В три етапи додаємо білки до жовткової суміші та ніжно замішуємо лопаткою або ложкою, поки тісто не стане однорідним.
- Печемо панкейки на розпеченій пательні з антипригарним покриттям без олії.
Виливаємо тісто столовою ложкою і починаємо випікати панкейки на середньому вогні (але контролюйте процес, якщо вам здаватиметься, що панкейки швидко горять і при цьому не встигають спектися як треба – зменьшуйте вогонь до мінімального. Всі пательні – різні 😁).
Час випікання залежить, як завжди, від розміру панкейків. Тому нам треба орієнтуватись на бульбашки. Як тільки полопаються всі великі бульбашки на тісті (зазвичай це займає 2-3 хв) – перевертаємо та випікаємо приблизно 1 хв. - Повторюємо цей процес поки не закінчиться тісто 😁.
Я робила панкейки великого розміру, тому цього тіста мені вистачило на 10 шт. - Подаємо з усім, чим заманеться!
Джеми, мед, крем-сир, ягоди, фрукти, збиті вершки – все обмежується лише вашими смаками та фантазією. - Смачного!
Нотатки
- Часто трапляється, що білки не збиваються з першого разу.
Головний секрет гарно збитих білків – холод. Білки мають бути гарно охолодженими.
Можете, навіть, на 10 хвилин покласти вінчики для збивання в морозильник – це так само збільшить шанси на ідеально збиті білки.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
8 голосів
Останні коментарі