панкейки

Панкейки

Пухкі та ніжні, немов хмаринки, панкейки стануть прекрасним початком нового дня.

Панкейки

Recipe by ГанниCourse: Десерти, СніданкиCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції10-15 штук
Підготовка

5

minutes
Час приготування

30

minutes
Поживність

240

ккал
Загальний час приготування

35

minutes

Поживність на 100 грамів
Ккал 240
Білків 7г
Жирів 8г
Вуглеводів 30г (з них цукру 5 г)

Інгредієнти

  • 3 яйця

  • 40 г цукру

  • Дрібка солі

  • 25 мл рослинної олії

  • 250 мл молока

  • 250 г борошна

  • 10 г розпушувача

  • Ванілін за смаком

Приготування

  • Розділяємо білки та жовтки.
  • Жовтки, цукор, ванілін, молоко та рослинну олію збиваємо вінчиком до однорідності.
  • Просіюємо борошно з розпушувачем в наші збиті жовтки та знову збиваємо вінчиком, поки не зникнуть грудочки.
  • У окремій ємкості збиваємо білки з дрібкою солі, поки не отримаємо гарну збиту та міцну масу.
  • В три етапи додаємо білки до жовткової суміші та ніжно замішуємо лопаткою або ложкою, поки тісто не стане однорідним.
  • Печемо панкейки на розпеченій пательні з антипригарним покриттям без олії.
    Виливаємо тісто столовою ложкою і починаємо випікати панкейки на середньому вогні (але контролюйте процес, якщо вам здаватиметься, що панкейки швидко горять і при цьому не встигають спектися як треба – зменьшуйте вогонь до мінімального. Всі пательні – різні 😁).
    Час випікання залежить, як завжди, від розміру панкейків. Тому нам треба орієнтуватись на бульбашки. Як тільки полопаються всі великі бульбашки на тісті (зазвичай це займає 2-3 хв) – перевертаємо та випікаємо приблизно 1 хв.
  • Повторюємо цей процес поки не закінчиться тісто 😁.
    Я робила панкейки великого розміру, тому цього тіста мені вистачило на 10 шт.
  • Подаємо з усім, чим заманеться!
    Джеми, мед, крем-сир, ягоди, фрукти, збиті вершки – все обмежується лише вашими смаками та фантазією.
  • Смачного!

Нотатки

  • Часто трапляється, що білки не збиваються з першого разу.
    Головний секрет гарно збитих білків – холод. Білки мають бути гарно охолодженими.
    Можете, навіть, на 10 хвилин покласти вінчики для збивання в морозильник – це так само збільшить шанси на ідеально збиті білки.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
8 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *