Пельмені

Пельмені

Крім того, що це смачно та поживно, це ще й можливість чудово провести час у дружньому родинному колі. Адже з мого досвіду до приготування із радістю долучаються як малі діти, так і дорослі 🤗

Пельмені

Recipe by БогданаCourse: М’ясоCuisine: ДомашняDifficulty: середня
Порції

8

порцій
Підготовка

30

minutes
Час приготування

40

minutes
Поживність

230

ккал
Загальний час приготування

1

hour 

10

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 230
Білків 12 г
Жирів 8 г
Вуглеводів 22 г

Інгредієнти

  • 1 свіже яйце

  • 660 г борошна + на підпил

  • 330 мл води

  • 650 г свіжої телятини

  • 350 г свіжої свинини

  • 1 середня цибулина

  • Сіль за смаком

  • Улюблені спеції до м’яса

  • Свіжа зелень (за бажанням)

  • Вершкове масло

  • Сметана

Приготування

  • Змішуємо воду, яйце та чайну ложку солі.
  • Додаємо борошно та замішуємо тісто. Накриваємо плівкою та лишаємо на півгодини, аби “відпочило”.
  • М’ясо та цибулю крупно нарізаємо та двічи пропускаємо через м’ясорубку.
  • Додаємо 1/2 ст.л. солі та спеції. Можна додати дрібно нарубаний кріп, кінзу або іншу улюблену зелень. Добре вимішуємо, накриваємо та ставимо фарш у холодильник.
  • Розділяємо тісто на 4 частини, викладаємо одну чверть на припорошений борошном стіл і… і тут є варіянти 🙂
  • Перший. Робимо з тіста довгу “ковбаску”, нарізаємо маленькими шматочками по 5-7г (дрібніші шматочки – менші пєльмєшкі 😉) і тоненько розкочуємо.
  • Другий. Тоненько розкочуємо тісто, та вирізаємо кружальця 5-6 см в діаметрі за допомогою перегорнутої склянки.
  • Згори викладаємо начинку та заліплюємо.
  • Співвідношення ваги фаршу та тіста має бути 1:1.
  • Якщо ліпите з дітьми – можна запропонувати їм робити пельмені різної форми: круглі, трикутні, квадратні… Буде весело 😁
  • Наліплені пельмені щедро присипаємо борошном, ставимо в морозилку та повторюємо процес, поки не використаємо все тісто та фарш.Пельмені
  • Варимо в підсоленій киплячій воді 7-10 хвилин, періодично помішуючи.
  • Засипати пельмені у воду краще, коли вона вже активно кипить, а співвідношення води до пельменів мє бути хоча б 4:1, а краще – 6:1. Тоді вони точно не злипнуться 😉
  • Подавати готові пельмені раджу із маслом та меленим перцем. За бажанням можна окремо подати сметану або інший улюблений соус.
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *