баклажани

Печені баклажани з сиром

Легка і смачна закуска до ваших основних страв.

Печені баклажани з сиром

Recipe by ГанниCourse: ЗакускиCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції15-20 штук
Підготовка

10

minutes
Час приготування

30

minutes
Поживність

104

ккал
Загальний час приготування

40

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 104
Білки 6 г
Жири 5 г
Вуглеводи 10 г 

Інгредієнти

  • 1 великий баклажан

  • 2 яйця

  • 150-200 мл улюбленої томатної пасти

  • 50-70 г панірувальних сухарів (опціонально)

  • 100-120 г улюбленого тертого твертого сиру

  • 1 зубчик часнику

  • Сіль та перець за смаком

Приготування

  • Нарізаємо баклажани не надто товстими скибками або кружечками (товщина до 2х см).
  • Викладаємо окремо скибки на велику тарілку або дощечку, гарно солимо та залишаємо на 10-15 хв. Це нам потрібно, щоб баклажани випустили зайвий сік, який нам може заважати під час подальшого приготування.
  • Паперовим рушником чи серветками прибираємо зайву вологу на баклажанах.
  • Розігріваєму духовку до 180 градусів за цельсієм.
  • Розбиваємо два яйця (може, знадобитися ще) та висипаємо в тарілку панірувальні сухарі (якщо ви захочете їх використовувати).
  • Обвалюємо кожну скибку баклажану спочатку в яйці, а потім в сухарях та викладаємо на деко так, щоб вони не налягали одне на одне. Збризкуємо олією.баклажани
  • Ставимо в духовку на 15 хвилин.
  • Підготовуємо томатну пасту. Всипаємо туди сіль та перець за смаком, вичавлюємо часник і гарно розмішуємо.
    Якщо ваша томатна паста занадто густа – не забудьте її розвести водою. Але не робіть дуже рідкою консистенцію.
  • Через 15 хилин дістаємо баклажани, перевертаємо їх на інший бік, промазуємо кожен томатною пастою, а потім присипаємо тертим сиром.
  • Ставимо деко з баклажанами ще на 10 хвилин в духовку.
  • Дістаємо та даємо трохи охолонути.
  • Смачного!

Нотатки

  • Ви можете додатково викласти на баклажани ще улюблену салямі чи пепероні. Просто додайте скибки згори на томатну пасту та присипте сиром.
  • Враховуйте, якщо ви робите скибки баклажанів товщими або тоньшими, ніж вказано в рецепті, то час приготування так само змінюється.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *