Пюре

Пюре з цвітної капусти

Гарна альтернатива картопляному пюре. Швидко, легко та дієтично.

Пюре з цвітної капусти

Recipe by ГанниCourse: ГарніриCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції

4

порції
Підготовка

5

minutes
Час приготування

20

minutes
Поживність

70

ккал
Загальний час приготування

25

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 70
Білків 4 г
Жирів 3 г
Вуглеводів 11 г

Інгредієнти

  • 600 г очищенної цвітної капусти

  • 1 невеличка цибулина

  • 200 г кип’яченої води

  • Дрібка меленого мускатного горіху

  • 50 г крем-сиру (можна замінити на сметану або нейтральний йогурт)

  • 50 г тертого пармезану (опціонально)

  • 20 г вершкового масла

  • Сіль та перець за смаком

  • Суміш улюблених сухих трав за смаком

  • Оливкова олія

  • Олія для смаження

Приготування

  • Очищаємо та нарізаємо кубиком цибулю.
  • Розігріваємо пательню, наливаємо олію для смаження.
  • Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
  • Поки цибуля обсмажуєтсья, очищаємо цвітну капусту від бадилля та розрізаємо на окремі суцвіття.
  • Вкидаємо капусту до цибулі, додаємо сіль, перець та спеції за смаком, вливаємо 200 г окропу, накриваємо кришкою та тушкуємо на середньому вогні 10 хв. Пюре
  • Вимикаємо вогонь та викладаємо в чашу блендера капусту з цибулею.
    Починаємо збивати. Спочатку процес буде іти не надто швидко, але після додавання вершкового масла та декількох столових ложок залишків води, яку ми використовували для тушкування капусти, все піде краще 😃
    Залишками води для тушкування контролюємо густину пюре.
  • Коли матимемо гладку консистенцію пюре додаємо крем сир (або сметану/йогурт) та пармезан.
    Продовжуємо збивати хвилин 5.
  • Викладаємо по тарілками, збризкуємо для самку оливковою олією та…
  • Смачного!

Нотатки

  • Цей рецепт – універсальний.
    За таким самим принципом ви можете робити пюре з будь-яких інших безкрохмальних овочів: горошок, гарбуз, броколі, артишок, які ви будете використовувати як основу.
    До цибулі, в якості смакового доповнення можна додавати інші овочі: обсмажену моркву, гриби та ін.
    Одним словом – це звичайний конструктор 😃
  • А також, якщо додати більше рідини (води чи бульону) можна перетворити пюре на легкий крем – суп.
  • Якщо у вашому кухонному арсеналі є погружний блендер – використовуйте його. Це значно прискорить процес створення пюре.

Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів

2 коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *