Гарна альтернатива картопляному пюре. Швидко, легко та дієтично.
Пюре з цвітної капусти
Course: ГарніриCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
4
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
20
minutesПоживність
70
ккалЗагальний час приготування
25
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 70
Білків 4 г
Жирів 3 г
Вуглеводів 11 г
Інгредієнти
600 г очищенної цвітної капусти
1 невеличка цибулина
200 г кип’яченої води
Дрібка меленого мускатного горіху
50 г крем-сиру (можна замінити на сметану або нейтральний йогурт)
50 г тертого пармезану (опціонально)
20 г вершкового масла
Сіль та перець за смаком
Суміш улюблених сухих трав за смаком
Оливкова олія
Олія для смаження
Приготування
- Очищаємо та нарізаємо кубиком цибулю.
- Розігріваємо пательню, наливаємо олію для смаження.
- Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
- Поки цибуля обсмажуєтсья, очищаємо цвітну капусту від бадилля та розрізаємо на окремі суцвіття.
- Вкидаємо капусту до цибулі, додаємо сіль, перець та спеції за смаком, вливаємо 200 г окропу, накриваємо кришкою та тушкуємо на середньому вогні 10 хв.
- Вимикаємо вогонь та викладаємо в чашу блендера капусту з цибулею.
Починаємо збивати. Спочатку процес буде іти не надто швидко, але після додавання вершкового масла та декількох столових ложок залишків води, яку ми використовували для тушкування капусти, все піде краще 😃
Залишками води для тушкування контролюємо густину пюре. - Коли матимемо гладку консистенцію пюре додаємо крем сир (або сметану/йогурт) та пармезан.
Продовжуємо збивати хвилин 5. - Викладаємо по тарілками, збризкуємо для самку оливковою олією та…
- Смачного!
Нотатки
- Цей рецепт – універсальний.
За таким самим принципом ви можете робити пюре з будь-яких інших безкрохмальних овочів: горошок, гарбуз, броколі, артишок, які ви будете використовувати як основу.
До цибулі, в якості смакового доповнення можна додавати інші овочі: обсмажену моркву, гриби та ін.
Одним словом – це звичайний конструктор 😃 - А також, якщо додати більше рідини (води чи бульону) можна перетворити пюре на легкий крем – суп.
- Якщо у вашому кухонному арсеналі є погружний блендер – використовуйте його. Це значно прискорить процес створення пюре.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів
Це прям мега смачно, просто і швидко! дякую за рецепт.
це наше задоволення 🙂