Цей ростбіф чудово смакуватиме в якості начинок для піт, сендвічів, ролів…
Ростбіф із журавлиною
Course: М’ясоDifficulty: середняПорції
8
порційПідготовка
1
hour35
minutesЧас приготування
35
minutesПоживність
210
kcalЗагальний час приготування
2
hours10
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 210
Білків 15 г
Жирів 6 г
Вуглеводів 19 г (із них 8 г цукру)
Інгредієнти
1 зачищена яловича вирізка (~ 1,2кг)
50 г вершкового масла
300 г свіжої журавлини
100-120 г меду
Мускатний горіх
Гвоздика
Оливкова олія
Сіль та перець за смаком
Приготування
- Раджу дістати м’ясо з холодильника, розпакувати та дати “подихати” за кімнатної температури хоча б за годину до того, як почнете його готувати. Тоді воно швидше приготується, рівномірно просмажиться, буде ніжним і соковитим.
- Отже, підготовлену вирізку обв’язуємо ниткою, аби вона була однакової товщини по всій довжині, добряче натираємо сіллю, перцем та збризкуємо оливковою олією.
- Гриль або сковороду розігріваємо, викладаємо м’ясо та смажимо 20-25 хвилин (по 5-6 хвилин із кожної сторони, аби утворилася хрумка рум’яна скоринка), після чого перекладаємо на пергамент, змащуємо вершковим маслом, загортаємо спочатку в пергамент, а потім – у фольгу.
- Залишаємо “відпочити” на 20-25 хвилин.
- Журавлину миємо, перекладаємо у невеликий ковшик, додаємо мед, гвоздику, мелений мускат, дрібку солі та збиваємо блендером.
- Доводимо до кипіння, постійно помішуючи, прогріваємо 5-7 хвилин та знімаємо з вогню.
- Обережно дістаємо ростбіф із фольги та пергаменту (там буде багато соку – залишаємо), перекладаємо на дошку, знімаємо нитку, тоненько нарізаємо та повертаємо у пергамент, аби м’ясо “увібрало” в себе якомога більше смаку.
- Подаємо ростбіф на блюді або дерев’яній дошці, поливши соусом із журавлини. За бажанням, соус можна подати окремо.
- Смачного!
Нотатки
- Ступінь просмаження ростбіфу за цим рецептом – medium rare. Тож якщо Вам до вподоби більш просмажене м’ясо – після грилю/сковороди просто доведіть ростбіф до бажаної готовності в духовці при температурі 180-200°С.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
6 голосів
Останні коментарі