ростбіф

Ростбіф із журавлиною

Цей ростбіф чудово смакуватиме в якості начинок для піт, сендвічів, ролів…

Ростбіф із журавлиною

Recipe by БогданаCourse: М’ясоDifficulty: середня
Порції

8

порцій
Підготовка

1

hour 

35

minutes
Час приготування

35

minutes
Поживність

210

kcal
Загальний час приготування

2

hours 

10

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 210
Білків 15 г
Жирів 6 г
Вуглеводів 19 г (із них 8 г цукру)

Інгредієнти

  • 1 зачищена яловича вирізка (~ 1,2кг)

  • 50 г вершкового масла

  • 300 г свіжої журавлини

  • 100-120 г меду

  • Мускатний горіх

  • Гвоздика

  • Оливкова олія

  • Сіль та перець за смаком

Приготування

  • Раджу дістати м’ясо з холодильника, розпакувати та дати “подихати” за кімнатної температури хоча б за годину до того, як почнете його готувати. Тоді воно швидше приготується, рівномірно просмажиться, буде ніжним і соковитим.
  • Отже, підготовлену вирізку обв’язуємо ниткою, аби вона була однакової товщини по всій довжині, добряче натираємо сіллю, перцем та збризкуємо оливковою олією.
  • Гриль або сковороду розігріваємо, викладаємо м’ясо та смажимо 20-25 хвилин (по 5-6 хвилин із кожної сторони, аби утворилася хрумка рум’яна скоринка), після чого перекладаємо на пергамент, змащуємо вершковим маслом, загортаємо спочатку в пергамент, а потім – у фольгу.
  • Залишаємо “відпочити” на 20-25 хвилин.
  • Журавлину миємо, перекладаємо у невеликий ковшик, додаємо мед, гвоздику, мелений мускат, дрібку солі та збиваємо блендером.
  • Доводимо до кипіння, постійно помішуючи, прогріваємо 5-7 хвилин та знімаємо з вогню.
  • Обережно дістаємо ростбіф із фольги та пергаменту (там буде багато соку – залишаємо), перекладаємо на дошку, знімаємо нитку, тоненько нарізаємо та повертаємо у пергамент, аби м’ясо “увібрало” в себе якомога більше смаку.
  • Подаємо ростбіф на блюді або дерев’яній дошці, поливши соусом із журавлини. За бажанням, соус можна подати окремо.
  • Смачного!

Нотатки

  • Ступінь просмаження ростбіфу за цим рецептом – medium rare. Тож якщо Вам до вподоби більш просмажене м’ясо – після грилю/сковороди просто доведіть ростбіф до бажаної готовності в духовці при температурі 180-200°С.

Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
6 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *