сирники.jpg

Сирники

Класичний варіянт сніданку що допоможе вам насолодитись початком вихідного дня та зарядить гарним настроєм 😉

Сирники

Recipe by ГанниCourse: ДесертDifficulty: Легко
Порцій

2

порції
Підготовка

5

minutes
Час приготування

35

minutes
Поживність

110

kcal
Загальний час приготування

40

minutes

Поживність на 100 грамів (без урахування додаткового цукру):
Ккал 110
Білки 8 г
Жири 2.5 г
Вуглеводи 7 г (з них цукру 2г)

Інгредієнти

  • 500 г зернистого сиру будь-якої жирності

  • 1 яйце

  • 4 – 5 ст. л. борошна

  • Цукор чи підсолоджувач, за смаком

  • Ваніль за смаком

  • Олія для смаження

Приготування

  • У глибокій ємності змішуємо сир з яйцем, трьома ложками борошна та цукром (чи підсолоджувачем). Робимо це руками, гарно розминаємо до однорідної консистенції, розчавлюючи великі зернятка сиру.
  • Починаємо формувати сирники. Спершу висипаємо в тарілку 1-2 ложки борошна. Відщіпуємо невеликий шматок тіста, робимо з нього кульку та обвалюємо в борошні. Для зручності та більшої охайності можна використовувати лезо ножа: cтавимо його на тарілку, та підрівнюємо бока сирника притискаючи до ножа та прокручуючи уздовж леза. Потім, згори, ще раз притискаємо пласкою стороною ножа. Якщо треба – повторюємо ці дії ще раз.
    Але якщо вам буде зручніше робити це руками – без проблем, але ви маєте спробувати цей спосіб, сирники справді виходять рівними та гарними.
    Слідкуйте, щоби сирники були одного розміру.
    Обтрушуємо зайве борошно з сирника.
  • Розігріваємо пательню та вливаємо олію для смаження.
  • Викладаємо сирники на пательню, зменьшуємо вогонь до мінімуму та накриваємо кришкою.
  • Під кришкою випікаємо 7-10 хв, залежить від розміру ваших сирників.
    Але не забувайте контролювати процес. Якщо вам буде здаватись, що вони почнуть трішки горіти – перевертайте раніше. Пательні у всіх різні 😄 і хто, як не ви, знаєте власну найкраще.
  • Відкриваємо пательню, перевертаємо сирники, і смажимо ще 5 хв без кришки вже на середньому вогні.
  • Викладаємо на тарілку, додаємо йогурт/джем/мед/сметану – що захочете.
  • І, як завжди, смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *