Смажена печінка з айвою

Смажена печінка із айвою

Рецепт соковитої печінки, яким ми руйнуємо міф про те, що її не можна солити перед смаженням 😉

Смажена печінка із айвою

Recipe by БогданаCourse: М’ясоDifficulty: середня
Порцій

4

порції
Підготовка

5

minutes
Час приготування

35

minutes
Поживність

160

kcal
Загальний час приготування

40

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 160
Білки 14 г
Жири 8 г
Вуглеводи 5 г (з них цукру 2 г)

Інгредієнти

  • Для айви
  • 1 велика стигла айва

  • 3 ст.л. вершкового масла

  • 1-2 ч.л. меду

  • 3 ст.л. любленого червоного сухого вина

  • 4 ст.л. соусу із журавлини

  • Дрібка солі

  • Для печінки
  • 800 г зачищеної печінки

  • Вершкове масло

  • Оливкова олія

  • Сіль та перець за смаком

  • Коріандр

  • Кмин

Приготування

  • Карамелізована айва
  • Айву чистимо від шкірки та серцевини, розрізаємо на 12-16 рівних частин.
  • В сотейник або глибоку пательню вкидаємо вершкове масло, нарізану айву, мед, сіль та карамелізуємо на середньому вогні 5-7 хвилин із кожної сторони.
  • Додаємо вино та прогріваємо, поки вино не випарується, після чого додаємо журавлиновий соус і тушкуємо під кришкою, періодично помішуючи, на мінімальному вогні 10-15 хвилин.
  • Смажена печінка
  • Печінку ріжемо невеликими шматочками товщиною до 1 см. Солимо, перчимо, додаємо мелений коріандр та дрібку меленого кмину, перемішуємо.
  • На пательню наливаємо олію, додаємо вершкове масло добре розігріваємо та обсмажуємо печінку 2-3 хвилини із кожної сторони на сильному вогні, після чого прибираємо з вогню та даємо відпочити декілька хвилин.
  • Подаємо гарячою з айвою, соусом, в якому вона тушкувалась та сухим червоним в улюбленому келисі 😉
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
7 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *