Рецепт соковитої печінки, яким ми руйнуємо міф про те, що її не можна солити перед смаженням
Смажена печінка із айвою
Course: М’ясоDifficulty: середняПорцій
4
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
35
minutesПоживність
160
kcalЗагальний час приготування
40
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 160
Білки 14 г
Жири 8 г
Вуглеводи 5 г (з них цукру 2 г)
Інгредієнти
- Для айви
1 велика стигла айва
3 ст.л. вершкового масла
1-2 ч.л. меду
3 ст.л. любленого червоного сухого вина
4 ст.л. соусу із журавлини
Дрібка солі
- Для печінки
800 г зачищеної печінки
Вершкове масло
Оливкова олія
Сіль та перець за смаком
Коріандр
Кмин
Приготування
- Карамелізована айва
- Айву чистимо від шкірки та серцевини, розрізаємо на 12-16 рівних частин.
- В сотейник або глибоку пательню вкидаємо вершкове масло, нарізану айву, мед, сіль та карамелізуємо на середньому вогні 5-7 хвилин із кожної сторони.
- Додаємо вино та прогріваємо, поки вино не випарується, після чого додаємо журавлиновий соус і тушкуємо під кришкою, періодично помішуючи, на мінімальному вогні 10-15 хвилин.
- Смажена печінка
- Печінку ріжемо невеликими шматочками товщиною до 1 см. Солимо, перчимо, додаємо мелений коріандр та дрібку меленого кмину, перемішуємо.
- На пательню наливаємо олію, додаємо вершкове масло добре розігріваємо та обсмажуємо печінку 2-3 хвилини із кожної сторони на сильному вогні, після чого прибираємо з вогню та даємо відпочити декілька хвилин.
- Подаємо гарячою з айвою, соусом, в якому вона тушкувалась та сухим червоним в улюбленому келисі 😉
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
7 голосів
Останні коментарі