photo 2021 01 13 10 14 32 2

Сінабони

Дуже смачний варіянт всесвітньо відомої класики.

Сінабони

Recipe by БогданаCourse: десерти, випічка та хлібCuisine: ДомашняDifficulty: середня
На 12 штук
Підготовка

2

hours 

30

minutes
Час приготування

1

hour 

20

minutes
Поживність

360

ккал
Загальний час приготування

3

hours 

50

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 360
Білки 6 г
Жири 13 г
Вуглеводи 49 г (з них 28 г цукор)

Інгредієнти

  • Тісто
  • 10 г сухих дріжджів

  • 240 г свіжого молока

  • 110 г цукру

  • 75 г вершкового масла

  • 6 г солі

  • 2 яйця

  • 600 г борошна

  • Ваніль за смаком

  • Начинка
  • 200 г коричневого цукру

  • 3 ст.л. кориці

  • 70 г розм’якшеного вершкового масла

  • Айсінг
  • 200 г цукрової пудри

  • 80 г розм’якшеного вершкового масла

  • 60 г крем-сиру

  • Ваніль за смаком

  • Дрібка солі

Приготування

  • Молоко підігріваємо до 40°С (на дотик має бути тепле, не гаряче) та вливаємо у велику миску (не менше 3 л).
  • Всипаємо у тепле молоко дріжджі і, не перемішуючи, лишаємо на 5-10 хвилин.
  • Додаємо цукор, сіль, розтоплене масло, яйця, дрібку ванілі та добре перемішуємо, допоки цукор не розчиниться.
  • Додаємо борошно та вимішуємо тісто до однорідної консистенції. Дуже важливо, аби не лишилося “грудочок” нерозмішаного борошна.
  • Накриваємо миску харчовою плівкою та лишаємо на півгодини в теплому місці.
  • Знімаємо плівку і ще раз перемішуємо. Накриваємо плівкою та лишаємо на півтори години, або допоки тісто не збільшиться в об’ємі в 2-3 рази.
  • Стіл злегка припорошуємо борошном та викладаємо на нього готове тісто.
  • Руками розтягуємо наше тісто, надаючи прямокутної форми. Товщина тіста має бути 3-4 мм. Для зручності можна використати качалку.
  • Важливо, аби тісто не прилипло до поверхні, на якій розкочуємо. Для цього періодично перегортаємо тісто, підсипаючи під нього трохи борошна.
  • Змащуємо тісто розм’якшеним маслом (70 г). Зверху – рівномірно посипаємо коричневим цукром, змішаним із корицею.
  • Обережно загортаємо тісто “рулетом”, починаючи від одного довгого краю у напрямку до іншого. Краї ретельно “защипуємо”.
    Перегортаємо швом донизу.
  • Ножем робимо позначки, розділяючи наш рулет на 12 рівних частин.
  • Аби порізати тісто, беремо нитку (звичайну нитку довжиною до 20 см), підкладаємо її під рулет на рівні позначки. Беремо однією рукою один край нитки, іншою – другий, і навсхресним рухом відділяємо один з дванадцяти майбутніх сінабонів. Повторюємо ще десять разів, поки не отримаємо дванадцять рівних шматочків. Звісно, різати можна і ножем, але тоді псується структура та форма рулету.
  • Викладаємо сінабони на злегка змащене вершковим маслом глибоке прямокутне деко. Накриваємо плівкою та лишаємо на півгодини в теплому місці, аби підійшли.
  • Духовку розігріваємо до 170-180°С.
  • Знімаємо плівку із сінабонів, ставимо в духовку та випікаємо 30-40 хвилин, або поки не підрум’яняться.
  • Тим часом збиваємо міксером айсінг, змішавши вказані вище інгредієнти, до рівномірної пухкої консистенції.
  • Запечені сінабони дістаємо з духовки та даємо їм 5 хвилин “відпочити”. Змащуємо айсінгом та лишаємо ще на півгодини в теплому місці.
  • Подавати можна із солоною карамеллю, сезонними фруктами, смаженими горішками або шоколадом.
  • Смачного!

Нотатки

  • Попередньо підготовлені сінабони можна заморозити, аби приготувати пізніше. Для цього, виклавши нарізані шматочки на деко, дайте їм підійти, накрийте плівкою та заморозьте. А коли захочете приготувати, дістаньте з морозилки, розморозьте в холодильнику та випікайте, як вказано у рецепті вище.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *