Дуже смачний варіянт всесвітньо відомої класики.
Сінабони
Course: десерти, випічка та хлібCuisine: ДомашняDifficulty: середняНа 12 штук
Підготовка
2
hours30
minutesЧас приготування
1
hour20
minutesПоживність
360
ккалЗагальний час приготування
3
hours50
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 360
Білки 6 г
Жири 13 г
Вуглеводи 49 г (з них 28 г цукор)
Інгредієнти
- Тісто
10 г сухих дріжджів
240 г свіжого молока
110 г цукру
75 г вершкового масла
6 г солі
2 яйця
600 г борошна
Ваніль за смаком
- Начинка
200 г коричневого цукру
3 ст.л. кориці
70 г розм’якшеного вершкового масла
- Айсінг
200 г цукрової пудри
80 г розм’якшеного вершкового масла
60 г крем-сиру
Ваніль за смаком
Дрібка солі
Приготування
- Молоко підігріваємо до 40°С (на дотик має бути тепле, не гаряче) та вливаємо у велику миску (не менше 3 л).
- Всипаємо у тепле молоко дріжджі і, не перемішуючи, лишаємо на 5-10 хвилин.
- Додаємо цукор, сіль, розтоплене масло, яйця, дрібку ванілі та добре перемішуємо, допоки цукор не розчиниться.
- Додаємо борошно та вимішуємо тісто до однорідної консистенції. Дуже важливо, аби не лишилося “грудочок” нерозмішаного борошна.
- Накриваємо миску харчовою плівкою та лишаємо на півгодини в теплому місці.
- Знімаємо плівку і ще раз перемішуємо. Накриваємо плівкою та лишаємо на півтори години, або допоки тісто не збільшиться в об’ємі в 2-3 рази.
- Стіл злегка припорошуємо борошном та викладаємо на нього готове тісто.
- Руками розтягуємо наше тісто, надаючи прямокутної форми. Товщина тіста має бути 3-4 мм. Для зручності можна використати качалку.
- Важливо, аби тісто не прилипло до поверхні, на якій розкочуємо. Для цього періодично перегортаємо тісто, підсипаючи під нього трохи борошна.
- Змащуємо тісто розм’якшеним маслом (70 г). Зверху – рівномірно посипаємо коричневим цукром, змішаним із корицею.
- Обережно загортаємо тісто “рулетом”, починаючи від одного довгого краю у напрямку до іншого. Краї ретельно “защипуємо”.
Перегортаємо швом донизу. - Ножем робимо позначки, розділяючи наш рулет на 12 рівних частин.
- Аби порізати тісто, беремо нитку (звичайну нитку довжиною до 20 см), підкладаємо її під рулет на рівні позначки. Беремо однією рукою один край нитки, іншою – другий, і навсхресним рухом відділяємо один з дванадцяти майбутніх сінабонів. Повторюємо ще десять разів, поки не отримаємо дванадцять рівних шматочків. Звісно, різати можна і ножем, але тоді псується структура та форма рулету.
- Викладаємо сінабони на злегка змащене вершковим маслом глибоке прямокутне деко. Накриваємо плівкою та лишаємо на півгодини в теплому місці, аби підійшли.
- Духовку розігріваємо до 170-180°С.
- Знімаємо плівку із сінабонів, ставимо в духовку та випікаємо 30-40 хвилин, або поки не підрум’яняться.
- Тим часом збиваємо міксером айсінг, змішавши вказані вище інгредієнти, до рівномірної пухкої консистенції.
- Запечені сінабони дістаємо з духовки та даємо їм 5 хвилин “відпочити”. Змащуємо айсінгом та лишаємо ще на півгодини в теплому місці.
- Подавати можна із солоною карамеллю, сезонними фруктами, смаженими горішками або шоколадом.
- Смачного!
Нотатки
- Попередньо підготовлені сінабони можна заморозити, аби приготувати пізніше. Для цього, виклавши нарізані шматочки на деко, дайте їм підійти, накрийте плівкою та заморозьте. А коли захочете приготувати, дістаньте з морозилки, розморозьте в холодильнику та випікайте, як вказано у рецепті вище.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів
Останні коментарі