Ідеальна поживна закуска на велику компанію
Хумус класичний
Course: ЗакускиКількість готової страви1.5 кг хумусу
Підготовка
1
hour50
minutesЧас приготування
30
minutesПоживність
190
kcalЗагальний час приготування
2
hours20
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 190
Білки 5 г
Жири 11 г
Вуглеводи 11 г
Інгредієнти
300 г сухого нуту
1000 мл води
15 г солі
100 г кунжуту
4-5 зубчиків часнику
1 лимон
100 г оливкової олії
В’ялені томати
Улюблені горішки
Оливки
Чорний перець мелений за смаком
Приготування
- Варимо нут у підсоленій воді 1,5 години на повільному вогні, даємо охолонути.
- Кунжут підсмажуємо на сухій пательні, поки не набуде кремового кольору та горіхового аромату.
- Кунжут пересипаємо в ємність для збивання блендером (найкраще використовувати заглибний/ручний), додаємо половину олії, сік одного лимону, 100-150 мл рідини з нуту, часник та збиваємо до однорідної пастоподібної маси.
- Пересипаємо подрібнений кунжут у глибоку миску.
- Частинами збиваємо блендером нут разом із рідиною, додаючи невелику кількість олії та змішуємо із кунжутною пастою.
- Подаємо із оливковою олією та гострим червоним перцем, посипавши кунжутом.
- Якщо хочете урізноманітнити смак хумусу, при збиванні можна додавати в’ялені томати або оливки із пряними травами. Також можна посипати улюбленими горішками або чорним кунжутом. Замість перцю можна використати харісу, а замість лимону – лайм.
- Подавати можна із печеними або свіжими овочами, запашною пітою, соковитим ростбіфом або рибою, улюбленими оливками або просто їсти ложкою 😉
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів
Останні коментарі