Хумус класичний

Хумус класичний

Ідеальна поживна закуска на велику компанію

Хумус класичний

Recipe by БогданаCourse: Закуски
Кількість готової страви1.5 кг хумусу
Підготовка

1

hour 

50

minutes
Час приготування

30

minutes
Поживність

190

kcal
Загальний час приготування

2

hours 

20

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 190
Білки 5 г
Жири 11 г
Вуглеводи 11 г

Інгредієнти

  • 300 г сухого нуту

  • 1000 мл води

  • 15 г солі

  • 100 г кунжуту

  • 4-5 зубчиків часнику

  • 1 лимон

  • 100 г оливкової олії

  • В’ялені томати

  • Улюблені горішки

  • Оливки

  • Чорний перець мелений за смаком

Приготування

  • Варимо нут у підсоленій воді 1,5 години на повільному вогні, даємо охолонути.
  • Кунжут підсмажуємо на сухій пательні, поки не набуде кремового кольору та горіхового аромату.
  • Кунжут пересипаємо в ємність для збивання блендером (найкраще використовувати заглибний/ручний), додаємо половину олії, сік одного лимону, 100-150 мл рідини з нуту, часник та збиваємо до однорідної пастоподібної маси.
  • Пересипаємо подрібнений кунжут у глибоку миску.
  • Частинами збиваємо блендером нут разом із рідиною, додаючи невелику кількість олії та змішуємо із кунжутною пастою.
  • Подаємо із оливковою олією та гострим червоним перцем, посипавши кунжутом.
  • Якщо хочете урізноманітнити смак хумусу, при збиванні можна додавати в’ялені томати або оливки із пряними травами. Також можна посипати улюбленими горішками або чорним кунжутом. Замість перцю можна використати харісу, а замість лимону – лайм.
  • Подавати можна із печеними або свіжими овочами, запашною пітою, соковитим ростбіфом або рибою, улюбленими оливками або просто їсти ложкою 😉
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *