Якщо ви хочете зробити для цього рецепту хумус самостійно, рецепт можна знайти 👉 тут
А ще, цей рецепт ідеально пасуватиме з пітами
Хумус із печеною фореллю та маринованим буряком
Course: Риба, ЗакускиDifficulty: ЛегкоПорції
4
порційПідготовка
4
hoursЧас приготування
20
minutesПоживність
240
kcalЗагальний час приготування
4
hours20
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 240
Білків 14 г
Жирів 10 г
Вуглеводів 11 г (із них 2 г цукру)
Інгредієнти
1 невелика патрана форель (~ 1 кг)
4 маленьких бурячка
400 г класичного хумусу
Свіжа рукола
Свіжий розмарин
Часник
Лайм
Улюблений мелений гострий червоний перець (я використовую турецький)
Солодка гірчиця
Бальзамічний оцет
Мед
Оливкова олія
Сіль та перець за смаком
Приготування
- Миті бурячки запікаємо в духовці приблизно 2 години (більше розмір – більше часу 😉) при 170°С.
- У форелі прибираємо голову, хвіст та всі кістки, лишивши філе на шкурі (аби не морочитись, можна взяти вже розібране філе).
- Підготовлене філе солимо, перчимо, збризкуємо соком лайму. Додаємо пару зубчиків рубаного часнику, трохи свіжого розмарину, збризкуємо олією та лишаємо помаринуватись пару годин.
- Запікаємо форель на грилі, сухій сковороді із пергаментом або в духовці до готовності. Якщо готуєте на сковороді або грилі, раджу покласти філе на пергамент шкурою догори, накрити кришкою і готувати на середньому вогні до готовності не перегортаючи, після чого шкірка легко зніметься, а риба лишиться ніжною та соковитою.
- Для маринаду змішуємо по 1 ст. л. бальзаміку та солодкої гірчиці, 1/2 ст. л. меду, дрібку солі та 4 ст. л. олії.
- Готові охолоджені бурячки чистимо, нарізаємо тоненькими кружальцями, поливаємо маринадом, перемішуємо та залишаємо на пару годин помаринуватись.
- На тарілку викладаємо хумус, бурякові кружальця, рибу, руколу, посипаємо перцем та збризкуємо оливковою олією.
- Також за бажанням можна додати улюблені оливки, стиглі томати черрі, кедрові горішки…
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів
Останні коментарі