Хумус із печеною фореллю та маринованим буряком

Хумус із печеною фореллю та маринованим буряком

Якщо ви хочете зробити для цього рецепту хумус самостійно, рецепт можна знайти 👉 тут

А ще, цей рецепт ідеально пасуватиме з пітами

Хумус із печеною фореллю та маринованим буряком

Recipe by БогданаCourse: Риба, ЗакускиDifficulty: Легко
Порції

4

порцій
Підготовка

4

hours 
Час приготування

20

minutes
Поживність

240

kcal
Загальний час приготування

4

hours 

20

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 240
Білків 14 г
Жирів 10 г
Вуглеводів 11 г (із них 2 г цукру)

Інгредієнти

  • 1 невелика патрана форель (~ 1 кг)

  • 4 маленьких бурячка

  • 400 г класичного хумусу

  • Свіжа рукола

  • Свіжий розмарин

  • Часник

  • Лайм

  • Улюблений мелений гострий червоний перець (я використовую турецький)

  • Солодка гірчиця

  • Бальзамічний оцет

  • Мед

  • Оливкова олія

  • Сіль та перець за смаком

Приготування

  • Миті бурячки запікаємо в духовці приблизно 2 години (більше розмір – більше часу 😉) при 170°С.
  • У форелі прибираємо голову, хвіст та всі кістки, лишивши філе на шкурі (аби не морочитись, можна взяти вже розібране філе).
  • Підготовлене філе солимо, перчимо, збризкуємо соком лайму. Додаємо пару зубчиків рубаного часнику, трохи свіжого розмарину, збризкуємо олією та лишаємо помаринуватись пару годин.
  • Запікаємо форель на грилі, сухій сковороді із пергаментом або в духовці до готовності. Якщо готуєте на сковороді або грилі, раджу покласти філе на пергамент шкурою догори, накрити кришкою і готувати на середньому вогні до готовності не перегортаючи, після чого шкірка легко зніметься, а риба лишиться ніжною та соковитою.
  • Для маринаду змішуємо по 1 ст. л. бальзаміку та солодкої гірчиці, 1/2 ст. л. меду, дрібку солі та 4 ст. л. олії.
  • Готові охолоджені бурячки чистимо, нарізаємо тоненькими кружальцями, поливаємо маринадом, перемішуємо та залишаємо на пару годин помаринуватись.
  • На тарілку викладаємо хумус, бурякові кружальця, рибу, руколу, посипаємо перцем та збризкуємо оливковою олією.
  • Також за бажанням можна додати улюблені оливки, стиглі томати черрі, кедрові горішки…
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *