Чилі

Чилі кон карне

Основна страва, що чудово смакуватиме із тортильями, кукурудзяними чипсами або свіжоспеченим хлібом.

Чилі кон карне

Recipe by БогданаCourse: Сімейні страви, М’ясо, ОвочіDifficulty: середня
Порції

8

servings
Підготовка

2

hours 
Приготування

2

hours 

30

minutes
Поживність

185

kcal
Загальний час приготування

4

hours 

30

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 185
Білки 14 г
Жири 7 г
Вуглеводи 10 г

Інгредієнти

  • 1,5 кіло яловичої грудинки на кістці

  • 300 г сухої квасолі

  • 1 великий солодкий червоний перець

  • 1 велика цибулина

  • Свіжий перець чилі

  • 2 банки по 400 г різаних пелаті (томати)

  • Коричневий цукор

  • Пучок свіжої кінзи

  • 4-5 зубочків часнику

  • Лаврове листя

  • Оливкова олія

  • Сіль та перець за смаком

Приготування

  • Квасолю замочуємо в холодній воді на кілька годин.
  • У каструлю з киплячою підсоленою водою вкладаємо грудинку, проціджену квасолю, кілька свіжих лаврових листочків, доводимо до кипіння, регулярно прибираючи піну, та варимо на повільнлму вогні 1,5 години. Даємо трохи охолонути.
  • В глибокій пательні з оливковою олією обсмажуємо дрібно порубані цибулю, солодкий та гострий перці, стебла кінзи (листя лишаємо на потім), додаємо трохи бульйону з грудинки та квасолі.
  • Тушкуємо 5 хвилин, додаємо пелаті, 1 ст.л. цукру, солимо та доводимо до кипіння.
  • Грудинку дістаємо з бульону, знімаємо з кісток, ріжемо кубіком, вкидаємо до овочів. Туди ж всипаємо проціджену квасолю, обережно перемішуємо та тушкуємо 10-15 хв на повільному вогні (за необхідності можна додати ще трохи бульйону).
  • Додаємо порубані часник та листя кінзи, перемішуємо та тушкуємо ще 3-5 хвилин.
  • Знімаємо з вогню та даємо відпочити 15-20 хвилин.
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
6 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *