Основна страва, що чудово смакуватиме із тортильями, кукурудзяними чипсами або свіжоспеченим хлібом.
Чилі кон карне
Course: Сімейні страви, М’ясо, ОвочіDifficulty: середняПорції
8
servingsПідготовка
2
hoursПриготування
2
hours30
minutesПоживність
185
kcalЗагальний час приготування
4
hours30
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 185
Білки 14 г
Жири 7 г
Вуглеводи 10 г
Інгредієнти
1,5 кіло яловичої грудинки на кістці
300 г сухої квасолі
1 великий солодкий червоний перець
1 велика цибулина
Свіжий перець чилі
2 банки по 400 г різаних пелаті (томати)
Коричневий цукор
Пучок свіжої кінзи
4-5 зубочків часнику
Лаврове листя
Оливкова олія
Сіль та перець за смаком
Приготування
- Квасолю замочуємо в холодній воді на кілька годин.
- У каструлю з киплячою підсоленою водою вкладаємо грудинку, проціджену квасолю, кілька свіжих лаврових листочків, доводимо до кипіння, регулярно прибираючи піну, та варимо на повільнлму вогні 1,5 години. Даємо трохи охолонути.
- В глибокій пательні з оливковою олією обсмажуємо дрібно порубані цибулю, солодкий та гострий перці, стебла кінзи (листя лишаємо на потім), додаємо трохи бульйону з грудинки та квасолі.
- Тушкуємо 5 хвилин, додаємо пелаті, 1 ст.л. цукру, солимо та доводимо до кипіння.
- Грудинку дістаємо з бульону, знімаємо з кісток, ріжемо кубіком, вкидаємо до овочів. Туди ж всипаємо проціджену квасолю, обережно перемішуємо та тушкуємо 10-15 хв на повільному вогні (за необхідності можна додати ще трохи бульйону).
- Додаємо порубані часник та листя кінзи, перемішуємо та тушкуємо ще 3-5 хвилин.
- Знімаємо з вогню та даємо відпочити 15-20 хвилин.
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
6 голосів
Останні коментарі