Шакшука

Шакшука з нутом та гарбузом

Поживно, смачно, корисно та, що не менш важливо, потребує лише однієї пательні 😉

Шакшука з нутом та гарбузом

Recipe by БогданаCourse: Яйця, ГарніриCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції

6

порцій
Підготовка

5

minutes
Час приготування

25

minutes
Поживність

80

ккал
Загальний час приготування

30

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 80
Білки 5 г
Жири 3 г
Вуглеводи 6 г

Інгредієнти

  • 1 середній солодкий перець

  • Половинка свіжого гострого перцю (за бажанням)

  • 1 середня синя цибулина

  • 250 г чищеного гарбуза

  • 1 банка (425 мл) консервованого нуту

  • 2 банки (425 мл) різаних томатів пелаті

  • Півпучка кінзи

  • 4 зубчики часнику

  • 2 ст.л. вершкового масла

  • 3 ст.л. оливкової олії

  • Сіль, перець, коричневий цукор, копчена паприка, мелений кмин

  • 6 свіжих великих яєць

  • Улюблений сир (за бажанням)

Приготування

  • Розігріваємо пательню із маслом та олією.
    Всипаємо нарізану невеличким кубіком цибулю, перець та часник, злегка підсолюємо та обсмажуємо на середньому вогні 2-3 хвилини.
  • Додаємо нарізаний кубіком гарбуз та нут разом із рідиною.
    Періодично помішуючи тушкуємо на середньому вогні 8-10 хвилин (гарбуз має стати м’яким, а рідина – майже повністю випаруватися).
  • Додаємо томати. В банки з-під томатів наливаємо по 50-70 мл води, ополіскуємо і також вливаємо у пательню.
  • Додаємо нарубану кінзу, спеції, 1 ч.л. з гіркою коричневого цукру, перемішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин.
  • Робимо в соусі з овочами 6 невеликих заглиблень, вбиваємо в них яйця, накриваємо кришкою та прогріваємо на дуже повільному вогні до готовності яєць. Час залежатиме від того, до якої ступіні готовності ви хочете довести яйця. Якщо вам до вподоби яйця “вкруту” – доведеться зачекати до 15 хвилин, натомість для пашотів буде достатньо 6 хвилин😉
  • Смачного!

Нотатки

  • Подавати раджу із рисом, булгуром, кус-кусом або ж просто із підсушеним багетом.
  • За бажанням можна посипати улюбленим сиром. Чудово підійде овечий твердий сир, фета або ж пармезан.
  • Якщо не хочеться морочитись із нутом та гарбузом, спробуйте приготувати без них, а при подачі додати тоненько нарізаний авокадо та сік лайму. Буде дуже смачно!
  • Також можна зробити шакшуку повноцінною вечерею, замінивши нут та гарбуз на картоплю та баранячий фарш.
    Не обмежуйте свою фантазію 😉
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
10 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *