Імбирне печиво

Імбирне печиво

Це печиво є ідеальним доповненням до зимових святкових днів.

Імбирне печиво

Recipe by ГанниCourse: ДесертDifficulty: Легко
Порції

10

штук
Підготовка

35

minutes
Час приготування

20

minutes
Поживність

480

kcal
Загальний час приготування

1

hour 

10

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 480
Білків 5 г
Жирів 18 г
Вуглеводів 50 г

Інгредієнти

  • Для печива
  • 170 г вершкового масла

  • 270 г пшеничного борошна

  • 4 ст. л. меду на ваш смак

  • 1 яйце

  • 10 г розпушувачу

  • 4 ч. л. меленого імбиру

  • 1 ч. л. кориці

  • 0.25 ч. л. меленої гвоздики

  • 0.5 ч. л. меленого мускатного горіху

  • Щіпка солі

  • Для глазурі
  • Білок 1 яйця

  • 150 г цукрової пудри

  • 1 ч. л. молока

Приготування

  • Дістаємо вершкове масло з холодильнику та даємо йому дійти до кімнатної температури і трішки розм’якшитися.
  • Просіюємо борошно разом із розпушувачем, сіллю та усіма прянощами.
  • В окремій ємності на середній швидкості збиваємо масло близько 30-40 секунд.
  • Поступово до масла додаємо цукор, мед та яйце.
  • Коли масло рівномірно поєдналось із цукром та медом, починаємо повільно, в декілька етапів, додавати просіяне борошно з прянощами.
    Не забуваємо увімкнути міксер на найменшу швидкість.
  • Коли тісто набуде рівномірної консистенції, можна починати розкачувати тісто та вирізати печиво, але, якщо вам складно працювати із тістом у такій м’якій консистенції, поставте його на 20-30 хв у холодильник.
  • Вмикаємо духовку на 170 градусів
  • Товщина тіста має бути не надто великою, до 2-3 мм.
    Маленька підказка. Щоб не використовувати додаткового борошна для розкатування, покладіть тісто між двома шарами пергаменту або плівки і працюйте качалкою як зазвичай 😉
    Форма печива залежить лише від вашої фантазії. Використовуйте склянки для круглої форми або готові форми для печива. Якщо ж форм немає, а хочеться чогось особливого, зробіть трафаретну форму з паперу та вирізайте по ньому (але зауважте, що тоді тісто має бути максимально охолоджене. Для цього ви можете покласти розкатаний пласт на 10 хв в морозильник)
  • Викладаємо печиво на деко (попередньо поклавши на нього пергамент) і випікаємо 12-15 хв
  • Після того як готове печиво дістали з духовки, потрібно дати йому повністю охолонути.
  • Глазур
  • Дуже добре просіюємо цукрову пудру в глибоку ємність
  • В іншій ємності на максимальних обертах збиваємо гарно охолоджений білок одного яйця
  • Додаємо просіяний цукор до збитого яйця та перемішуємо лопаткою.
  • Додаємо туди чайну ложку молока будь-якої жирності
  • Викладаємо всю масу в кондитерський мішок і робимо малюнки, які хочете, на охолодженому печиві.
    Якщо у вас немає кондитерського мішку, то ви можете просто повністю викласти клазур на печиво за допомогою чайної ложки.
  • Даємо застигнути глазурі в холодному місці 1-2 години.
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *