Печена, медова молода морква з неочікуваним поворотом.
Печена морква
Course: ВеганCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
4
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
35
minutesПоживність
200
ккалЗагальний час приготування
40
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 200
Білків 2 г
Жирів 18 г
Вуглеводів 11 г (з них 2 г цукру)
Інгредієнти
8 шт. молодої моркви з бадиллям
40 г волоських горіхів
сік половини апельсину
цедра половини апельсину
100 г оливкової олії
2 ст. л. меду
1 ст. л. соєвого соусу
Дрібка меленого імбиру
Сіль та перець за смаком
Приготування
- Вмикаємо духовку на 190 градусів.
- Відрізаємо від моркви бадилля (але не викидаємо його!) та при необхідності, якщо деякі морквини завеликі, розрізаємо їх вздовж навпіл.
- Готуємо заправку для моркви. У невелику глибоку ємність вливаємо мед, соєвий соус, трішки олії, мелений імбир, сіль та перець. Гарно перемішуємо.
- Викладаємо на деко чи у форму для випікання моркву та поливаємо її згори медовою заправкою, рівномірно розподіляємо по всім морквинам та ставимо в духовку.
Тривалість випікання залежить від розміру морквин та ваших смаків. Якщо ви любите більш хрумку – вам вистачить хвилин 20-25. Якщо ж ви любите м’яку, тоді треба тримати її мінімум 30 хв.
Перевіряйте рівень готовності виделкою 😉 - Поки морква випікається я вам розкажу, що робити з бадиллям.
Ми будемо робити з нього соус!
В першу чергу, добре, дуууже добре промийте бадилля та гарненько просушіть. - Нам знадобиться лише листя, стебла можуть гірчити та гарно не перебитись для соусу.
Викладаємо на дощечку все бадилля, беремо виделку та починаємо “вичісувати” його. Так ми відділемо більшість листя від стеблів, якщо ж в кінці щось залишиться від листя, тоді вже довідривайте його вручну. - У чашу блендера кидаємо листя від моркви, виливаємо олію, сік апельсину, апельсинову цедру, горіхи і сіль за смаком. Добре збиваємо, поки не отримаємо рівну консистенцію, схожу за кольором та текстурою на песто.
- Виймаємо готову моркву з духовки, викладаємо на тарілку для подачі. Поруч викладажмо соус і voilà!
- Смачного!
Нотатки
- Також, до цієї моркви гарно пасуватиме наш хумус
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
6 голосів
Останні коментарі