Рамен

Рамен

Ще один приклад того, як стрітфуд може бути не тільки дуже смачним, але і корисним 🔥

Рамен

Recipe by БогданаCourse: СупиCuisine: ЯпонськаDifficulty: середня
Порції

8

порцій
Підготовка

8

hours 
Час приготування

40

minutes
Calories

300

ккал
Загальний час приготування

8

hours 

40

minutes

Не лякайтесь такої кількості пунктів в цьому рецепті.
В процесі ви побичите, що все легше, ніж вам здається 😉

Інгредієнти

  • Маринад для яєць:
  • 1 великий (або 2 середніх) зварений буряк

  • 300 мл охолодженої кип’яченої води

  • 150 г соєвого соусу

  • 45 г оцту (раджу рисовий, але можна і бальзамічний 😉)

  • 1,5 ст.л. цукру

  • Мариновані яйця:
  • 8 свіжих курячих яєць

  • 1 ст.л. солі

  • Маринад

  • Бульон:
  • 8-10 курячих стегон

  • 3 л води

  • 1 ст.л. солі

  • 300 мл соєвого соусу

  • 1 морквина

  • 1 цибулина

  • 4-5 зубчиків часнику

  • 1 свіжий гострий перець

  • 1 ст.л. дрібно порубаного свіжого імбиру

  • 30 г приправи боніто хондаші (не обов’язково, але дуже раджу)

  • Додатково:
  • 100 г сухих вакаме (водоростей)

  • 600 г улюбленої пшеничної локшини

  • Зелена цибуля

  • Обсмажений кунжут

  • Свіжий червоний солодкий перець

  • Консервована кукурудза

  • Гриби

  • Свіжий шпинат

  • Норі (за бажанням)

Приготування

  • Маринад для яєць
  • Відварений охолоджений буряк чистимо, натираємо та кладемо у велику глибоку миску.
  • Вливаємо воду, віджимаємо та проціджуємо.
  • Жмих викидаємо, а в “бурякову” воду додаємо решту інгредієнтів та добре перемішуємо.
  • Мариновані яйця
  • У невелику широку каструлю викладаємо яйця, додаємо сіль та заливаємо теплою водою.
  • Доводимо до кипіння та варимо на середньому вогні рівно (!) 6 хвилин, після чого одразу перекладаємо їх в дуже холодну воду та даємо повністю охолонути.
  • Чистимо та викладаємо у пластиковый бокс або скляну банку.
  • Заливаємо маринадом (має повністю покрити).
    Накриваємо та маринуємо 4-6 годин.
  • Бульон:
  • Курячі стегна промиваємо.
  • Моркву, цибулю та часник чистимо та крупно нарізаємо.
  • Гострий перець розрізаємо навпіл та прибираємо насіння (якщо бажаєте зменшити гостроту).
  • Вкидаємо те все у велику каструлю, заливаємо водою, додаємо імбир, сіль, соєвий соус та доводимо до кипіння, знімаючи піну.
  • Варимо на дуже повільному вогні 1,5 – 2 години.
    Всипаємо боніто хондаші (це така приправа з екстракту тунця 😋), перемішуємо та знімаємо з вогню.
  • Додатково:
  • Сухі вакаме всипаємо у глибоку миску та додаємо 400 мл гарячого бульону. Накриваємо та лишаємо на 6-8 хвилин, аби запарились.
  • Локшину відварюємо до готовності у добре підсоленій воді та проціджуємо.
  • Зелену цибулю промиваємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо.
  • Додатково можна підготувати свіжий шпинат, консервовану кукурудзу, обсмажити улюблені гриби, дрібно нарізати перець та сухі норі.
  • Рамен:
  • Проціджуємо бульон, доводимо його до кипіння та прибираємо з вогню.
  • Курячі стегна розбираємо на чисте філе, прибираючи шкіру, хрящі та кістки.
  • У глибокі тарілки розкладаємо локшину, курку, вакаме, зелену цибулю та кунжут.
  • За бажанням можна додати шпинат, кукурудзу, гриби, перець та/або норі.
  • Заливаємо максимально гарячим бульоном, зверху викладаємо розрізані навпіл мариновані яйця. Їмо паличками/ложкою/як підкаже серце 😉
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *