Ще один приклад того, як стрітфуд може бути не тільки дуже смачним, але і корисним 🔥
Рамен
Course: СупиCuisine: ЯпонськаDifficulty: середня8
порцій8
hours40
minutes300
ккал8
hours40
minutesНе лякайтесь такої кількості пунктів в цьому рецепті.
В процесі ви побичите, що все легше, ніж вам здається 😉
Інгредієнти
- Маринад для яєць:
1 великий (або 2 середніх) зварений буряк
300 мл охолодженої кип’яченої води
150 г соєвого соусу
45 г оцту (раджу рисовий, але можна і бальзамічний 😉)
1,5 ст.л. цукру
- Мариновані яйця:
8 свіжих курячих яєць
1 ст.л. солі
Маринад
- Бульон:
8-10 курячих стегон
3 л води
1 ст.л. солі
300 мл соєвого соусу
1 морквина
1 цибулина
4-5 зубчиків часнику
1 свіжий гострий перець
1 ст.л. дрібно порубаного свіжого імбиру
30 г приправи боніто хондаші (не обов’язково, але дуже раджу)
- Додатково:
100 г сухих вакаме (водоростей)
600 г улюбленої пшеничної локшини
Зелена цибуля
Обсмажений кунжут
Свіжий червоний солодкий перець
Консервована кукурудза
Гриби
Свіжий шпинат
Норі (за бажанням)
Приготування
- Маринад для яєць
- Відварений охолоджений буряк чистимо, натираємо та кладемо у велику глибоку миску.
- Вливаємо воду, віджимаємо та проціджуємо.
- Жмих викидаємо, а в “бурякову” воду додаємо решту інгредієнтів та добре перемішуємо.
- Мариновані яйця
- У невелику широку каструлю викладаємо яйця, додаємо сіль та заливаємо теплою водою.
- Доводимо до кипіння та варимо на середньому вогні рівно (!) 6 хвилин, після чого одразу перекладаємо їх в дуже холодну воду та даємо повністю охолонути.
- Чистимо та викладаємо у пластиковый бокс або скляну банку.
- Заливаємо маринадом (має повністю покрити).
Накриваємо та маринуємо 4-6 годин. - Бульон:
- Курячі стегна промиваємо.
- Моркву, цибулю та часник чистимо та крупно нарізаємо.
- Гострий перець розрізаємо навпіл та прибираємо насіння (якщо бажаєте зменшити гостроту).
- Вкидаємо те все у велику каструлю, заливаємо водою, додаємо імбир, сіль, соєвий соус та доводимо до кипіння, знімаючи піну.
- Варимо на дуже повільному вогні 1,5 – 2 години.
Всипаємо боніто хондаші (це така приправа з екстракту тунця 😋), перемішуємо та знімаємо з вогню. - Додатково:
- Сухі вакаме всипаємо у глибоку миску та додаємо 400 мл гарячого бульону. Накриваємо та лишаємо на 6-8 хвилин, аби запарились.
- Локшину відварюємо до готовності у добре підсоленій воді та проціджуємо.
- Зелену цибулю промиваємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо.
- Додатково можна підготувати свіжий шпинат, консервовану кукурудзу, обсмажити улюблені гриби, дрібно нарізати перець та сухі норі.
- Рамен:
- Проціджуємо бульон, доводимо його до кипіння та прибираємо з вогню.
- Курячі стегна розбираємо на чисте філе, прибираючи шкіру, хрящі та кістки.
- У глибокі тарілки розкладаємо локшину, курку, вакаме, зелену цибулю та кунжут.
- За бажанням можна додати шпинат, кукурудзу, гриби, перець та/або норі.
- Заливаємо максимально гарячим бульоном, зверху викладаємо розрізані навпіл мариновані яйця. Їмо паличками/ложкою/як підкаже серце 😉
- Смачного!
Останні коментарі