фрітата

Фритата зі шпинатом, томатами та сиром

Смачний, корисний та дуже пухкий італійський омлет

Фритата зі шпинатом, томатами та сиром

Recipe by БогданаCourse: СніданкиCuisine: ІталійськаDifficulty: Легко
Порції

4

порції
Підготовка

5

minutes
Час приготування

10

minutes
Поживність

135

ккал
Загальний час приготування

15

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 135
Білків 9 г
Жирів 12 г
Вуглеводів 2 г

Інгредієнти

  • 6 свіжих великих яєць

  • 120 г свіжого шпинату

  • 2 середні помідори

  • 120 г улюбленого твердого сиру або моцарели

  • 40 г тертого пармезану

  • Оливкова олія

  • Вершкове масло

  • Густий несолодкий йогурт або сметана

  • Суміш улюблених сушених трав

  • Сіль та перець за смаком

  • Часник, свіжий гострий перець та свіжий базилік (опційно)

Приготування

  • Шпинат добре промиваємо та обсушуємо.
  • Робимо навсхресні надрізи на “носиках” томатів, кладемо в глибоку миску та заливаємо окропом.
  • Даємо постояти 30-60 секунд, зливаємо воду та охолоджуємо.
  • Чистимо помідори від шкірки (також раджу прибрати насіння та зайву рідину), нарізаємо кубіком.
  • Улюблений твердий сир так само нарізаємо кубіком. Якщо використовуватиме моцарелу – просто порозривайте її на невеликі шматочки.
  • На пательні, яку можна ставити в духовку, добре розігріваємо 2-3 ст. л. вершкового масла. Вкидаємо шпинат, злегка обсмажуємо на сильному вогні.
  • Додаємо томати, всипаємо дрібку солі, перемішуємо та обсмажуємо же пару хвилин, після чого знімаємо з вогню.
  • Яйця вбиваємо у глибоку миску. Додаємо 2 ст. л. йогурту, дрібку солі, мелений перець та сухі трави (я використовую “італійську” суміш 😉).
  • Добре збиваємо міксером або вінчиком (чим краще зіб’єте – тим пухкішим вийде омлет).
  • Повертаємо пательню з начинкою на середній вогонь. Вливаємо яйця та рівномірно розподіляємо начинку по сковороді за допомогою лопатки.
  • Зверху викладаємо сир та ставимо у розігріту до 200°С духовку.
  • Запікаємо 5-7 хвилин або поки не підрум’яняться.
    Дістаємо омлет з духовки, розділяємо на чотири частини, перекладаємо на тарілки, посипаємо пармезаном, збризкуємо олією та швидко подаємо.
  • Смачного!

Нотатки

  • Аби зробити фритату ароматнішою, раджу перед шпинатом всипати на розігріту пательню дрібно порубаний часник та свіжий гострий перець, а при подачі додати листочки свіжого запашного базиліку 🙂
  • Аби зробити омлет поживнішим, можна приготувати його в неаполітанському стилі, додавши після томатів відварені заздалегідь макарони.
  • І не забувайте про безпеку! Дуже часто, діставши сковорідку з духовки, ми автоматично відкладаємо прихват або рушник вбік. А потім, забувши, що ручка дуже гаряча, беремося за неї рукою та обпікаємось 😔 Тому я раджу лишати прихват або рушник на ручці, поки вона не охолоне.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
8 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *