Багато хто з вас скаже, що це – бомбезний варіянт салату “Цезар”… І буде правий 😉
Салат із куркою та Айолі з анчоусами
Course: СалатиCuisine: домашняDifficulty: середняПорції
4
порціїПідготовка
30
minutesЧас приготування
40
minutesПоживність
210
ккалЗагальний час приготування
1
hour10
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 210
Білки 11 г
Жири 16 г
Вуглеводи 5 г
Інгредієнти
2 невеликі курячі грудинки без шкіри
10-12 тоненьких слайсів копченого бекону
2 середніх огірки
10-12 коктейльних або чері томатів
15-20 перепелиних яєць
8-10 шматочків тостового хлібу
50 г пармезану
Половинка невеликого молодого айсбергу
Сіль
Копчена паприка
Олія
- Айолі:
1 жовток свіжого яйця
1/2 лимону
1/2 ч.л. солі
1 ч.л. солодкої гірчиці
250-300 мл оливкової олії
Улюблені сухі трави
2-3 чищені зубчики часнику
4 філейки анчоусів в олії
Приготування
- Айолі
- Для приготування соусу в глибокій мисці вінчиком змішуємо жовток, сіль, гірчицю та улюблені прянощі (я використовую “трави італійської кухні” 😉).
- Постійно помішуючи починаємо вливати олію по одній столовій ложці за раз: влили, повністю розмішали, аби з’єдналася з рештою інгредієнтів, влили наступну, знову розмішали і так поки маса не загустішає.
- Додаємо сік лимону, перемішуємо та поступово додаємо решту олії, як вказано вище.
- Додаємо дрібно нарубаний часник та анчоуси, перемішуємо та куштуємо. За необхідності можна додати трохи солі та/або лимонного соку за смаком.
Якщо соус вийшов занадто густий – додайте 1 ст.л. холодної води. - Аби зробити соус пікантнішим – можна додати трохи олії з анчоусів.
- Салат
- З тостового хлібу зрізаємо скоринку, нарізаємо кубіками та підсушуємо в розігрітій до 150°С духовці до золотистого кольору. Виймаємо з духовки та даємо охолонути.
- Перепелині яйця викладаємо в каструлю, заливаємо водою, аби повністю покрила, додаємо 1/2 ст.л. солі. Накриваємо кришкою.
- Ставимо каструлю на сильний вогонь, доводимо до кипіння та варимо на невеликому вогні ще 3-4 хвилини.
- Знімаємо з вогню, зливаємо гарячу воду та заливаємо холодною.
- Охолоджені яйця обережно чистимо та розрізаємо навпіл.
- Куряче філе зачищаємо від жиру, жилок та хрящиків (якщо такі є 😉). Солимо, посипаємо паприкою, добре змащуємо олією та лишаємо “подихати” за кімнатної температури.
- На добре розігріту пательню викладаємо смужки бекону таким чином, аби кожен слайс лежав окремо, не накриваючи інші. Смажимо на великому вогні з двох боків до утворення рум’яної скоринки. Знімаємо обсмажений бекон на тарілку.
- Філе викладаємо на пательню, з якої щойно зняли бекон, та смажимо на середньому вогні по 4-6 хвилин з кожного боку.
- Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та даємо “відпочити” принаймні 5 хвилин.
- Огірки миємо та нарізаємо довгою соломкою.
Томати миємо та розрізаємо навпіл або начетверо в залежності від розміру та вподобань 🙂. - Айсберг крупно рвемо або нарізаємо ножем.
Смажену курку нарізаємо довгими тоненькими смужками. - На велику тарілку або у миску викладаємо всі підготовлені інгредієнти, поливаємо соусом посипаємо натертим або нарізаним тоненькими слайсами пармезаном та подаємо.
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів
Останні коментарі