курд

Лимонний курд

Універсальне доповнення до ваших основних десертів. Ви можете його додавати як начинку до капкейків чи прослойку для ваших тортів, або просто додавати згори на сирники, млинці, а також мазати просто на злегка підсмажений хліб. 

Лимонний курд

Recipe by ГанниCourse: Соуси, ДесертиCuisine: ІталійськаDifficulty: Легко
Порції250 мл
Підготовка

5

minutes
Час приготування

10

minutes
Поживність

220

ккал
Загальний час приготування

15

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 220
Білки 3 г
Жири 14 г
Вуглеводи 21 г (з них 20 г цукру)

Інгредієнти

  • 130 -140 г свіжовижатого лимонного соку

  • 60 г вершкового масла

  • 60 г цукру

  • 3 жовтки

  • Цедра одного лимону

Приготування

  • Натираємо на дрібну терку цедру одного лимону.
  • Вичавлюємо сік лимонів. Нам необхідно 120-130 грамів, а це, в середньому 2-2,5 лимони.
  • Відокремлюємо жовтки від білків. Нам потрібні лише жовтки.
  • Всі ці інгредієнти збираємо в одному сотейнику, вмикаємо середній вогонь і починаємо помішувати.
  • За 3-5 хвилин, помічаємо, що маса починає ставати густішою та закипати, випускаючи великі пузирі.
    За цим рецептом крем буде трішки рідким, тож, якщо вам потрібна більш міцна маса, ви можете сміливо додати 1-2 столові ложки крохмалю.
  • Після закипання тримаємо масу на вогні 2-3 хв і знімаємо. 
  • Проціджуємо готовий курд через сито у чисту, глибоку ємкість.
    Це нам необхідно для того, щоб позбавитись усіх непотрібних грудочок та зробити масу більш гладкою та рівномірною. 
  • Накриваємо курд харчовою плівкою, прикладаючи її саме до крему і даємо повністю охолонути у холодильнику.
  • Після охолодження переливаємо курд по баночках або додаємо до десертів як начинку. 
  • Смачного!

Нотатки

  • Готовий курд у баночках може зберігатися до 2х тижнів. Але ж ми знаємо, що так довго він там не протримається 😉
  • Щоби під час додавання крохмалю він не збивався грудочками, розбавте його попередньо двома столовими ложками води, і вже цю рідину додавайте до курду.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів

1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *