особуко

Особуко з гарбузом та квасолею

Хочете дізнатись, як перетворити найжорсткішу частину яловичини на найніжнішу?

Особуко з гарбузом та квасолею

Recipe by БогданаCourse: М’ясоCuisine: ДомашняDifficulty: середня
Порції

4

порції
Підготовка

3

hours 
Час приготування

2

hours 
Поживність

130

ккал
Загальний час приготування

5

hours 

Поживність на 100 грамів:
Ккал 130
Білки 10 г
Жири 4 г
Вуглеводи 11 г

Інгредієнти

  • 4 середніх стейки особуко (яловича голяшка, порізана впоперек, разом із кісткою)

  • 400 г свіжого почищеного гарбуза

  • 2 банки по 400 г томатів пелаті

  • 2 обчищені невеликі цибулини

  • 1 невеличкий корінь селери

  • 4 зубчики часнику

  • Склянка червоного сухого (використовуйте лише те вино, що ви його п’єте 😉)

  • 300 г сухої червоної та/або білої квасолі (можна використати улюблену консервовану)

  • Пучок свіжої кінзи або іншої улюбленої зелені

  • Свіжий розмарин

  • Сіль за смаком

  • Копчена суха паприка

  • Борошно

  • Оливкова олія

Приготування

  • Суху квасолю промиваємо, замочуємо на пару годин (можна на ніч) у холодній воді, солимо за смаком та варимо на повільному вогні до готовності (має бути м’яка але при цьому тримати форму).
    Знімаємо з вогню та даємо трохи охолонути, не зливаючи воду. В процесі варки слідкуємо, аби вода повністю покривала квасолю. Якщо використовуєте готову – цей крок можна пропустити 😉
  • Стейки промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, щедро натираємо копченою паприкою, сіллю та обгортаємо борошном. Обсмажуємо з обох боків у пательні з олією на сильному вогні до появи рум’яної скоринки.
  • Перекладаємо м’ясо у глибокий сотейник або широку каструлю, а у пательні з-під стейків по черзі обсмажуємо на великому вогні обчищені та крупно порізані овочі (селеру, цибулю, гарбуз), злегка підсолюючи їх прямо на пательні.
  • Обсмажені овочі додаємо до м’яса, туди ж вкидаємо обчищений часник, пару гілочок розмарину, томати із усім соком, вливаємо вино, обережно перемішуємо та доводимо до кипіння.
  • Тушкуємо на плиті, не помішуючи(!), під кришкою на повільному вогні 2-2,5 години. Також можна запікати у духовці при 180°С, збільшивши час приготування до трьох годин, але тільки за умови, що використовуєте посуд із вогнетривкими ручками 😉
  • Готові стейки подаємо на попередньо процідженій теплій квасолі із овочами та соусом, посипавши порубаною зеленню.
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *