Класичний варіянт сніданку що допоможе вам насолодитись початком вихідного дня та зарядить гарним настроєм 😉
Сирники
Course: ДесертDifficulty: ЛегкоПорцій
2
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
35
minutesПоживність
110
kcalЗагальний час приготування
40
minutesПоживність на 100 грамів (без урахування додаткового цукру):
Ккал 110
Білки 8 г
Жири 2.5 г
Вуглеводи 7 г (з них цукру 2г)
Інгредієнти
500 г зернистого сиру будь-якої жирності
1 яйце
4 – 5 ст. л. борошна
Цукор чи підсолоджувач, за смаком
Ваніль за смаком
Олія для смаження
Приготування
- У глибокій ємності змішуємо сир з яйцем, трьома ложками борошна та цукром (чи підсолоджувачем). Робимо це руками, гарно розминаємо до однорідної консистенції, розчавлюючи великі зернятка сиру.
- Починаємо формувати сирники. Спершу висипаємо в тарілку 1-2 ложки борошна. Відщіпуємо невеликий шматок тіста, робимо з нього кульку та обвалюємо в борошні. Для зручності та більшої охайності можна використовувати лезо ножа: cтавимо його на тарілку, та підрівнюємо бока сирника притискаючи до ножа та прокручуючи уздовж леза. Потім, згори, ще раз притискаємо пласкою стороною ножа. Якщо треба – повторюємо ці дії ще раз.
Але якщо вам буде зручніше робити це руками – без проблем, але ви маєте спробувати цей спосіб, сирники справді виходять рівними та гарними.
Слідкуйте, щоби сирники були одного розміру.
Обтрушуємо зайве борошно з сирника. - Розігріваємо пательню та вливаємо олію для смаження.
- Викладаємо сирники на пательню, зменьшуємо вогонь до мінімуму та накриваємо кришкою.
- Під кришкою випікаємо 7-10 хв, залежить від розміру ваших сирників.
Але не забувайте контролювати процес. Якщо вам буде здаватись, що вони почнуть трішки горіти – перевертайте раніше. Пательні у всіх різні 😄 і хто, як не ви, знаєте власну найкраще. - Відкриваємо пательню, перевертаємо сирники, і смажимо ще 5 хв без кришки вже на середньому вогні.
- Викладаємо на тарілку, додаємо йогурт/джем/мед/сметану – що захочете.
- І, як завжди, смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів
Останні коментарі