Запашна та хрумка піта стане прекрасним доповненням до овочевих, м’ясних або рибних страв.
Піта
Course: Закуска, випічка та хлібCuisine: домашняDifficulty: легкоПорції
8
штукПідготовка
5
minutesЧас приготування
20
minutesПоживність
320
kcalЗагальний час приготування
25
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 320
Білки 6.7 г
Жири 8 г
Вуглеводи 48 г
Інгредієнти
350 г борошна
50 г оливкової олії
180 г води
5 г солі
Приготування
- Воду нагріваємо до 55-60°С, додаємо сіль та перемішуємо.
- Борошно просіюємо у глибоку миску, додаємо олію, гарячу воду, добре вимішуємо.
- Накриваємо тісто плівкою та даємо йому відпочити принаймні півгодини.
- Розділяємо тісто на вісім частин, формуємо кульки, накриваємо плівкою та даємо відпочити ще півгодинки.
- По черзі розкачуємо наші піти (товщина – 2-3 мм) та випікаємо на сухій сковороді.
- Смачного!
Нотатки
- Якщо Вам до вподоби сухіші піти, можна вдвічі зменшити кількість олії, замінивши її водою.
- Можна подавати з різними начинками. Мої улюблені варіянти – форель з крем-сиром та авокадо, ростбіф з хумусом та пастою із в’ялених томатів, фета із печеними овочами та зеленню…
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів
Останні коментарі