Рецепт духмяного багету, що прекрасно пасуватиме до сендвічів, брускет, або просто до вина з закусками.
Рецептура та процес приготування тіста для багетів ідентичний до тіста для хачапурі з сиром.
Багет
Course: Випічка та хлібDifficulty: середняНа
2
середні багетиПідготовка
2
hours10
minutesЧас приготування
40
minutesПоживність
260
kcalЗагальний час приготування
2
hours50
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 260
Білки 8 г
Жири 1 г
Вуглеводи 45 г
Інгредієнти
250 г пшеничного борошна
4 г сухих дріжджів
10 г оливкової олії
160 г теплої води
5 г солі
Приготування
- В миску із теплою водою насипаємо дріжджі (не перемішуємо) та залишаємо на 10 хв, аби перевірити активність (відповідною ознакою буде те, що вони розчиняються та спливають у вигляді піни).
- Додаємо сіль та добре перемішуємо.
- Всипаємо борошно, змішуємо ложкою (наразі задача саме з’єднати борошно та рідину, а не вимісити тісто), накриваємо плівкою та залишаємо на півгодини.
- Знімаємо плівку, додаємо олію, добре вимішуємо (на цьому етапі тісто вже добре відстає від стінок миски та рук), накриваємо плівкою та залишаємо ще на годину-півтори (має збільшитись у 2,5-3 рази).
- Знімаємо плівку, вимішуємо тісто знову, розділяємо його на 2 частини, викладаючи на дошку або пергамент, присипані борошном. Формуємо багети та знову накриваємо плівкою. Лишаємо на півгодини.
- Розігріваємо духовку до 240 градусів та ставимо на самий низ ємність з водою. Ставимо згори деко з багетами та випікаємо 15 хв.
- Виймаємо ємність з водою та продовжуємо випікати ще 15 хв (ідеально увімкнути конвекцію в духовці, якщо така опція є – це скоротить час випікання майже вдвічі).
- Виймаємо багети з духовки та одразу накриваємо їх вологим рушником та чекаємо поки вони трохи охолонуть.
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів
Останні коментарі