смажені з імбирем гострим перцем кінзою та теріякі манго

Креветки, смажені з імбирем, гострим перцем, кінзою та теріякі-манго

Хочеться додати до обіду чи вечері трохи азійських ноток, або трапився нестиглий манго, і не знаєте, що із ним робити? Тоді вам сюди 👇

Креветки, смажені з імбирем, гострим перцем, кінзою та теріякі-манго

Recipe by БогданаCourse: риба та морепродуктиDifficulty: Легко
На6-8 порцій
Підготовка

5

minutes
Час приготування

15

minutes
Поживність

118

kcal
Загальний час приготування

20

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 118
Білки 10 г
Жири 3 г
Вуглеводи 5 г (з них цукру )

Інгредієнти

  • 2 середніх щільних кислих манго

  • 1 кг свіжих чищених креветок

  • Вершкове масло

  • 2 ст. л. меду

  • 4 ст. л. соєвого соусу

  • 20 мл алкоголю

  • Свіжий імбир

  • Свіжий гострий перець

  • Свіжа кінза

  • Часник

  • 1 лайм

  • Оливкова олія

Приготування

  • 4 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. меду та алкоголь (звісно, бажано рисовий, але то таке 😉) уварюємо на повільному вогні 4-6 хвилин до тягучого стану.
  • Манго чистимо, дрібно нарізаємо, вкидаємо до соусу та готуємо до бажаної консистенції на повільному вогні. Ознака готовності – манго стає “скляним”, напівпрозорим.
  • Чищені креветки за необхідності розморожуємо, прибираємо рідину, солимо, перчимо, додаємо сік та цедру одного лайму, по 1 ч.л. дрібно рубаного часнику, імбиру та свіжого гострого перцю, півпучка дрібно посіченої кінзи, перемішуємо.
  • У великій сковороді прогріваємо по 3 ст.л. олії та масла, всипаємо замариновані креветки, помішуючи обсмажуємо на дуже сильному вогні до рум’яної скоринки (2-5 хвилини, залежно від діаметру сковороди та температури нагріву), додаємо теріякі-манго, помішуючи, трохи прогріваємо.
    Якщо немає великої сковороди, креветки можна обсмажувати частинами, так само частинами додаючи манго.
  • Подавати можна із рисом, кус-кусом, на пітах із гуакамоле або іншим улюбленим способом.
  • Смачного!

Нотатки

  • Зелені манго можна швидко “дозріти”, загорнувши їх у пергамент і рушник, лишивши на 1-3 доби за кімнатної температури, періодично перевіряючи процес дозрівання, легенько стискаючи плід пальцями. Якщо м’якоть піддається легко, а аромат насичений – можна сміливо чистити та їсти 🙂
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *