Хочеться додати до обіду чи вечері трохи азійських ноток, або трапився нестиглий манго, і не знаєте, що із ним робити? Тоді вам сюди
Креветки, смажені з імбирем, гострим перцем, кінзою та теріякі-манго
Course: риба та морепродуктиDifficulty: ЛегкоНа6-8 порцій
Підготовка
5
minutesЧас приготування
15
minutesПоживність
118
kcalЗагальний час приготування
20
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 118
Білки 10 г
Жири 3 г
Вуглеводи 5 г (з них 2г цукру )
Інгредієнти
2 середніх щільних кислих манго
1 кг свіжих чищених креветок
Вершкове масло
2 ст. л. меду
4 ст. л. соєвого соусу
20 мл алкоголю
Свіжий імбир
Свіжий гострий перець
Свіжа кінза
Часник
1 лайм
Оливкова олія
Приготування
- 4 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. меду та алкоголь (звісно, бажано рисовий, але то таке 😉) уварюємо на повільному вогні 4-6 хвилин до тягучого стану.
- Манго чистимо, дрібно нарізаємо, вкидаємо до соусу та готуємо до бажаної консистенції на повільному вогні. Ознака готовності – манго стає “скляним”, напівпрозорим.
- Чищені креветки за необхідності розморожуємо, прибираємо рідину, солимо, перчимо, додаємо сік та цедру одного лайму, по 1 ч.л. дрібно рубаного часнику, імбиру та свіжого гострого перцю, півпучка дрібно посіченої кінзи, перемішуємо.
- У великій сковороді прогріваємо по 3 ст.л. олії та масла, всипаємо замариновані креветки, помішуючи обсмажуємо на дуже сильному вогні до рум’яної скоринки (2-5 хвилини, залежно від діаметру сковороди та температури нагріву), додаємо теріякі-манго, помішуючи, трохи прогріваємо.
Якщо немає великої сковороди, креветки можна обсмажувати частинами, так само частинами додаючи манго. - Подавати можна із рисом, кус-кусом, на пітах із гуакамоле або іншим улюбленим способом.
- Смачного!
Нотатки
- Зелені манго можна швидко “дозріти”, загорнувши їх у пергамент і рушник, лишивши на 1-3 доби за кімнатної температури, періодично перевіряючи процес дозрівання, легенько стискаючи плід пальцями. Якщо м’якоть піддається легко, а аромат насичений – можна сміливо чистити та їсти
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів
Останні коментарі