багет

Багет

Рецепт духмяного багету, що прекрасно пасуватиме до сендвічів, брускет, або просто до вина з закусками.

Рецептура та процес приготування тіста для багетів ідентичний до тіста для хачапурі з сиром.

Багет

Recipe by БогданаCourse: Випічка та хлібDifficulty: середня
На

2

середні багети
Підготовка

2

hours 

10

minutes
Час приготування

40

minutes
Поживність

260

kcal
Загальний час приготування

2

hours 

50

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 260
Білки 8 г
Жири 1 г
Вуглеводи 45 г

Інгредієнти

  • 250 г пшеничного борошна

  • 4 г сухих дріжджів

  • 10 г оливкової олії

  • 160 г теплої води

  • 5 г солі

Приготування

  • В миску із теплою водою насипаємо дріжджі (не перемішуємо) та залишаємо на 10 хв, аби перевірити активність (відповідною ознакою буде те, що вони розчиняються та спливають у вигляді піни).
  • Додаємо сіль та добре перемішуємо.
  • Всипаємо борошно, змішуємо ложкою (наразі задача саме з’єднати борошно та рідину, а не вимісити тісто), накриваємо плівкою та залишаємо на півгодини.
  • Знімаємо плівку, додаємо олію, добре вимішуємо (на цьому етапі тісто вже добре відстає від стінок миски та рук), накриваємо плівкою та залишаємо ще на годину-півтори (має збільшитись у 2,5-3 рази).
  • Знімаємо плівку, вимішуємо тісто знову, розділяємо його на 2 частини, викладаючи на дошку або пергамент, присипані борошном. Формуємо багети та знову накриваємо плівкою. Лишаємо на півгодини.
  • Розігріваємо духовку до 240 градусів та ставимо на самий низ ємність з водою. Ставимо згори деко з багетами та випікаємо 15 хв.
  • Виймаємо ємність з водою та продовжуємо випікати ще 15 хв (ідеально увімкнути конвекцію в духовці, якщо така опція є – це скоротить час випікання майже вдвічі).
  • Виймаємо багети з духовки та одразу накриваємо їх вологим рушником та чекаємо поки вони трохи охолонуть.
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *