Що може бути краще за пряного, теплого та ніжного гарбуза? Лише суп з нього!
Подавайте з підсмаженим хлібом або лавашом і насолоджуйтесь.
Гарбузовий крем-суп з карамелізованою цибулею
Course: супи, сезонніDifficulty: середняПорції
4
порційПідготовка
10
minutesЧас приготування
45
minutesПоживність
140
kcalЗагальний час приготування
55
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 140
Білків 5 г
Жирів 8 г
Вуглеводів 17 г (із них 2 г цукру)
Інгредієнти
800 г гарбуза
3 невеличкі картоплини
3 великі цибулини
250 мл вершків будь-якої жирності
40 г вершкового масла
2 ст. л. цукру
100 г тертого пармезану (або іншого твердого сиру)
Копчена паприка
Мускатний горіх
Сушений часник
Кориця
Сіль та перець за смаком
Будь-яке насіння (соняшникове, гарбузове, льон та інші)
Приготування
- Середній гарбуз (я зазвичай беру сорт Хокайдо) чистимо та нарізаємо невеликими кубиками.
- Викладаємо гарбуз на деко, посипаємо сіллю та копченою паприкою. Ставимо в духовку на 160 градусів. Випікаємо поки він не стане зовсім м’яким. Зазвичай це 30-40 хв. Це залежить від розмірів кубиків на які ви нарізали гарбуз.
- Чистимо та нарізаємо картоплю та ставимо її відварювати. Чекаємо поки вона так само не буде м’якою як і гарбуз.
- Чистимо одну цибулину та нарізаємо її кубиками. Підсмажуємо до золотистого кольору і вимикаємо пательню.
- Поки гарбуз випікається, а картопля вариться ми закарамелізуємо цибулю. Цей крок не найважливіший в супі, можна і без нього, але повірте, воно того варте!
- Нарізаємо дві цибулини, що залишились, напівколами.
- Розігріваємо пательню, кидаємо 30-40 грамів вершкового масла та 2 ст. л. цукру (найкраще взяти тростниковий цукор, але білий теж ок!). Чекаємо поки масло розтане і кидаємо цибулю. Можна додати трішки мускатного горіху та кориці.
Зменьшуємо вогонь до середнього та, постійно помішуючи, чекаємо поки цибуля стане приємного карамельного кольору.
Це зазвичай займає до 10 хв, але довіряйте своїй інтуїції😉 - Відкладаємо карамелізовану цибулю до моменту подачі супу.
- Дістаємо гарбуз та картоплю. Даємо їм трішки охолонути.
- Завантажуємо гарбуз в блендер (ви можете використовувати погружний блендер, якщо вам так зручніше) і починаємо його розбивати до кашоподібної консистенції. Він буде у вас розмазуватись по стінкам і буде складатись враження, що нічого не розбивається, тому для цього ми починаємо підливати трішки вершків. Але не все одразу!
- Коли гарбуз став більш-менш однорідною кашою додаємо картоплю та смажену кубиками цибулю і повторюємо всю процедуру знову.
- Починаємо доливати всі вершки, додаємо приправи за смаком (сіль, перець, часник та мускатний горіх) та сир, який ви обрали для себе. І збиваємо поки не отриваємо гарну, рівномірну масу без комочків.
Якщо вам здається, що суп занадто густий, ви можете додати ще вершків (якщо вони у вас залишились) або розбавити молоком чи водою (можна використати ту, в якій ви відварювали картоплю). - Розливаємо суп по тарілкам, викладаємо згори карамелізовану цибулю та посипаємо улюбленим насінням.
Я люблю ще класти поруч шматок брі чи камамберу, але це опціонально. - Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів
Останні коментарі