Гранола – прекрасний варіянт для швидкого та поживного сніданку. Всього 60 грамів готової суміші в поєднанні з улюбленим йогуртом принесуть вам багато сил та енергії.
Гранола
Course: Сніданки, ВеганDifficulty: ЛегкоГотового продукту1-1.2 кг граноли
Підготовка
5
minutesЧас приготування
2
hours10
minutesПоживність
274
kcalЗагальний час приготування
2
hours15
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 274
Білки 8 г
Жири 7 г
Вуглеводи 40 г
Інгредієнти
500 г звичайної вівсянки
700 г яблучного пюре (або будь-якого іншого ягідного пюре; можна використовувати дитяче харчування 😉)
200 г міксу улюблених горіхів
70 г родзинок
70 г сушеної журавлини
50 г меду (опціонально)
Кориця за смаком
Мускатний горіх за смаком
Приготування
- Нарізаємо суміш горіхів. Не страшно, якщо деякі шматки будуть великими, а дещо буде нарізано занадто мілко – так навіть смачніше 😉.
- Беремо велику ємність, засипаємо всі наші інгредієнти і гарненько перемішуємо.
- Розігріваємо духовку до 160 градусів.
- Вистилаємо деко пергаментом та завантажуємо на нього половину маси.
- Ставимо спочатку на 15 хв в духовку. Потім починаємо кожні 10 хв добре перемішувати суміш на деку і ставити назад до духовки. Повторюємо стільки разів, поки не отримаємо гарний, рівномірний золотистий колір суміші (у мене, зазвичай, це виходить на 4-5му разі перемішування).
- Повністю охолоджуємо та висипаємо в герметичну ємність для зберігання.
- Повторюємо з іншою частиною маси, що залишилась.
- Їмо гранолу з улюбленим молоком, як пластівці; з йогуртом, сметаною або рікотою. Посипаємо ягодами, поливаємо медом – як вам смачніше!
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів
Останні коментарі