Гранола

Гранола

Гранола – прекрасний варіянт для швидкого та поживного сніданку. Всього 60 грамів готової суміші в поєднанні з улюбленим йогуртом принесуть вам багато сил та енергії.

Гранола

Recipe by ГанниCourse: Сніданки, ВеганDifficulty: Легко
Готового продукту1-1.2 кг граноли
Підготовка

5

minutes
Час приготування

2

hours 

10

minutes
Поживність

274

kcal
Загальний час приготування

2

hours 

15

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 274
Білки 8 г
Жири 7 г
Вуглеводи 40 г

Інгредієнти

  • 500 г звичайної вівсянки

  • 700 г яблучного пюре (або будь-якого іншого ягідного пюре; можна використовувати дитяче харчування 😉)

  • 200 г міксу улюблених горіхів

  • 70 г родзинок

  • 70 г сушеної журавлини

  • 50 г меду (опціонально)

  • Кориця за смаком

  • Мускатний горіх за смаком

Приготування

  • Нарізаємо суміш горіхів. Не страшно, якщо деякі шматки будуть великими, а дещо буде нарізано занадто мілко – так навіть смачніше 😉.
  • Беремо велику ємність, засипаємо всі наші інгредієнти і гарненько перемішуємо.
  • Розігріваємо духовку до 160 градусів.
  • Вистилаємо деко пергаментом та завантажуємо на нього половину маси.
  • Ставимо спочатку на 15 хв в духовку. Потім починаємо кожні 10 хв добре перемішувати суміш на деку і ставити назад до духовки. Повторюємо стільки разів, поки не отримаємо гарний, рівномірний золотистий колір суміші (у мене, зазвичай, це виходить на 4-5му разі перемішування).
  • Повністю охолоджуємо та висипаємо в герметичну ємність для зберігання.
  • Повторюємо з іншою частиною маси, що залишилась.
  • Їмо гранолу з улюбленим молоком, як пластівці; з йогуртом, сметаною або рікотою. Посипаємо ягодами, поливаємо медом – як вам смачніше!
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *