Найлегший в приготуванні десерт.
Класичний брауні
Course: ДесертиCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
8
порційПідготовка
10
minutesЧас приготування
25
minutesПоживність
270
ккалЗагальний час приготування
35
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 270
Білків 7 г
Жирів 11 г
Вуглеводів 30 г
Інгредієнти
150 г улюбленого чорного шоколаду
80 г вершкового масла
3 яйця
20 г якісного какао
80 г борошна
100 г цукру або підсолоджувача
1/2 ч. л. кориці
Дрібка мускатного горіху (опціонально)
Приготування
- Вмикаємо духовку на 180 градусів за Цельсієм.
- Дрібно нарізаємо шоколад.
- У глибокий сотейник виспиємо дрібно нарізаний шоколад та вершкове масло. На слабкому вогні все розтоплюємо, постійно помішуючи.
Можете для розтоплювання використовувати мікрохвильову піч. Але робіть це поступово: поставили на 30 секунд, дістали, перемішали. Повторюємо поки маса не стане однорідною. - Прибираємо розтоплений шоколад та вершкове масло з вогню та додаємо туди цукор (або підсолоджувач) та яйця, гарно розмішуємо вінчиком.
- Додаємо борошно, какао та прянощі, знову розмішуємо.
- Обрану форму для випікання змазуємо вершковим масло. Для цього нам знадобиться приблизно 15-20 грамів масла.
- Виливаємо тісто в змазану маслом ємність та ставимо в духовку на 25-30 хв.
Перевіряємо готовність зубочисткою. Цей час може доведеться збільшити або зменьшити – все залежить від вашої форми.
Але тримаємо в голові, що тісто має бути трішки вологим, тож не пересушуємо. - Смачного!
Нотатки
- Цей рецепт – класика. Тому не бійтеся експерементувати! Додавайте до тіста горіхи або ягоди (найкраще пасує вишня). Додавайте до тіста гострий перець або м’яту для пікантного смаку.
Прикрашайте брауні збитими вершками, ягідним пюре або з кулькою морозива. - Замість кориці та мускатного горіху можете додати ваніль.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів
Останні коментарі