Ніжний, вершковий кролик з полентою.
Кролик із грибами на тендітній поленті
Course: М’ясо, ОвочіCuisine: ДомашняDifficulty: середняПорції
4
порціїПідготовка
30
minutesЧас приготування
40
minutesПоживність
217
kcalЗагальний час приготування
1
hour10
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 217
Білки 10 г
Жири 16 г
Вуглеводи 10 г
Інгредієнти
600 г кролика без кісток
250 г грибів (брав гливи)
1 цибулина
1 стеблина селери
Часник за смаком
Свіжий гострий перець за смаком
100 г вершкового масла
2 ст. л. борошна
Оливкова олія
500 г вершків
1 склянка білого сухого вина
200 г поленти (крупи)
50 г пармезану
500 мл води
Сіль за смаком
Мускатний горіх за смаком
Приготування
- Ріжемо філе кролика середнім кубиком.
- Гриби промиваємо та ріжемо.
- Обчищену цибулину рубимо кубиком.
- На сковороді із половиною масла та 2 ст.л. олії обсмажуємо до рум’яної скоринки кроля, гриби, цибулю.
- Підкидаємо дрібно рублений часник, селеру та свіжий гострий перець, обсмажуємо.
- Солимо, перчимо, кидаємо тертий мускат.
- Додаємо борошно, обсмажуємо.
- Вливаємо півсклянки вина, випаровуємо.
- Додаємо 200 г вершків та повільно тушкуємо.
- У сотейник вливаємо 300г вершків, додаємо воду, сіль, поленту, доводимо до кипіння, помішуючи вінчиком, додаємо решту масла і ретельно перемішуємо.
- Відставляємо готову поленту на 5-10 хвилин, аби відпочила.
- На блюдо викладаємо поленту, затираємо пармезаном, зверху – кролик.
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів
Останні коментарі