Рецепт у якому ми розкажемо секрет гарного вершкового соусу, який не згорнеться під час приготування 😏
Куряче філе у вершковому соусі
Course: М’ясоCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
4
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
20
minutesПоживність
184
ккалЗагальний час приготування
25
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 184
Білки 17 г
Жири 10 г
Вуглеводи 5 г
Інгредієнти
500-600 г курячого філе
250 мл вершків 33% жирності
100 г нейтрального йогурту будь-якої жирності
1 ст. л. пшеничного борошна
1 середня цибулина
2 зубчики часнику
Сіль, перець та улюблені сухі трави за смаком
Олія для смаження
2 ст. л. тертого пармезану (опціонально)
Приготування
- За 2 години до готування дістаємо вершки та йогурт з холодильнику та даємо їм дійти до кімнатної температури.
За пів години до приготування, дістаємо з холодильника куряче філе. - Нарізану невеликим кубиком цибулю та подрібнений часник викладаємо на розпечену пательню, попередньо збризнуту олією для смаження.
- Обсмажуємо до легкого золотистого кольору цибулю та часник і прибираємо з пательні.
- Нарізаємо невеликими шматками куряче філе. Намагайтесь робити шматки одного розміру, щоб вони рівномірно пропіклись. Додаємо сіль, перець та сухі трави.
- Обсмажуємо на середньому – сильному вогні шматки курки по 2-3 хв з кожного боку до отримання золотистої скоринки.
Викладайте філе в один шар на пательню. Якщо все філе не поміщається одразу на пательню, краще розділити смаження на декілька порцій. - У глибокій ємкості змішуємо вершки, йогурт.
- Прибираємо пательню з вогню на 2-3 хв, щоб вона трохи охолола і в цей час викладаємо туди все обсмажене філе та попередньо обсмажену цибулю з часником.
- Повертаємо пательню на середньо – мінімальному вогонь, заливаємо 2/3 вершкової суміші до філе.
- В залишки вершкової суміші додаємо борошно та розмішуємо, поки не зникнуть всі грудочки. Виливаємо ці залишки до філе.
- На цьому етапі головне не давати вершкам занадто різко нагріватись – це може стати причиною їх згортання.
Нам потрібно протушити філе 10 хвилин у соусі, який будемо постійно помішувати на середньому (або мінімальному, якщо потрібно) вогні.
Через 3-5 хвилин ви побачите, як соус почне густішати – це завдяки доданому борошну. - Через 10 хвилин вимикаємо вогонь та додаємо до соусу дві столові ложки тертого пармезану (опціонально).
- Смачного!
Нотатки
- Борошно в соусі несе функцію загущувача. Ви можете сміливо його прибрати і тоді скоротите зайві вуглеводи.
Лише враховуйте, що тоді соус буде рідкішим.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
17 голосів
Останні коментарі