Про млинці було сказано до нас надто багато. Саме тому ми просто нагадаємо вам перевірений рецепт, який ви зможете доповнювати так, як вам заманеться 😉.
Млинці
Course: десерти, закускиDifficulty: ЛегкоПорції
10
штукПідготовка
5
minutesЧас приготування
20
minutesПоживність
190
kcalЗагальний час приготування
25
minutesПоживність на 100 грамів (без врахування додаткового цукру):
Ккал 190
Білків 8 г
Жирів 5 г
Вуглеводів 27 г
Інгредієнти
300 мл молока
20 мл вершків 33% (опціонально)
120 г борошна
2 яйця
Цукор чи підсолоджувач за смаком
1 ч. л. олії
Приготування
- У глибоку ємність розбиваємо яйця, заливаємо молоко та вершки. Добре все збиваємо, щоб усі інгредінти рівномірно поєднались.
- В другу глибоку ємність висипаємо борошно.
- Починаємо поступово в борошно виливати рідкі інгредієнти.
Додали – перемішали вінчиком, додали ще – перемішали знову. І так поки не вилиєте все.
Такий спосіб допомагає запобігти появі комочків у тісті. - Додаємо олію і знову перемішуємо.
- Розкалюємо пательню. Додаємо крапельку олії або врешкового масла і зменшуємо вогонь до середнього.
- Виливаємо тісто на пательню, розподіляємо рівномірно і тонким шаром по площині, чекаємо поки верхній шар перестане бути рідким. Перевертаємо млинець та тримаємо ще 20-30 секунд на пательні. Перекладаємо на тарілку і повторюємо знову всі ці рухи поки не закінчиться все тісто.
- Подаємо з улюблени йогуртом, сметаною, сиром, джемом. Або із солоними додатками: рибою, крем сиром, зеленню, шпинатом та багато з чим іншим😏
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів
Останні коментарі