Завдяки нашому рецепту ви забудете про магазинні паштети, тому що за цим приготуванням він виходить найсмачнішим.
Паштет із курячої печінки з вишневим мармеладом
Course: ЗакускиCuisine: Європейська кухняDifficulty: ЛегкоПорції
6
порційПідготовка
2
hours30
minutesЧас приготування
40
minutesПоживність
110
kcalЗагальний час приготування
1
hour10
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 110
Білки 11 г
Жири 15 г
Вуглеводи 5 г (з них цукру 2 г)
Інгредієнти
- Паштет
1 морквина
1 цибулина
500 г свіжої курячої печінки
2 ст. л. борошна
3 ст. л. оливкової олії
100 г вершкового масла
2 ч. л. бренді або коньяку
Сіль та перець за смаком
- Мармелад
1 склянка замороженої вишні без кісточок
100 г фрешу зі стиглих солодких апельсинів
100 г улюбленого сухого червоного вина
2 ч. л. агару
2 ст. л. цукру
Дрібка солі
Гвоздика
Кардамон
Мелений імбир
Цедра одного апельсину
Приготування
- Паштет
- Обчищені овочі крупно рубаємо, обсмажуємо у глибокій пательні.
- Додаємо обваляну в борошні печінку і ще трохи обсмажуємо.
- Додаємо сіль, перець, небагато води (аби лише покрила овочі та печінку) і тушкуємо на повільному вогні близько 40 хвилин.
- Даємо трохи охолонути, перекладаємо у ємність для збивання та подрібнюємо блендером. Має вийти однорідна маса з консистенцією густої сметани (якщо вам здається, що вийшло занадто рідке – можна уварити на повільному вогні, постійно помішуючи вінчиком, до необхідної густини).
- У ще теплий паштет додаємо розм’якшене масло та кон’як, збиваємо вінчиком, пробуємо та за необхідності доводимо до смаку.
- Перекладаємо у форму. Має заповнити не більше 2/3 об’єму. Для зручнішого зберігання можна використати скляні баночки із кришками.
- Накриваємо та ставимо у холодильник, аби застиг, а тим часом робимо мармелад.
- Мермелад
- Вишню розморожуємо, віджимаємо у невеликий ковшик (має вийти не менше 100 г соку).
- Віджаті ягоди поки відкладаємо, а у сік додаємо решту інгредієнтів, добре перемішуємо і доводимо до кипіння, постійно помішуючи.
- Проціджуємо. Пробуємо. Має бути приємний кисло-солодкий смак (якщо апельсини або вишні були дуже кислі, може знадобитися трохи більше цукру).
- Додаємо вишні, знову доводимо до кипіння.
- Охолоджуємо до 40°С (має бути вже не гарячий, але ще рідкий).
- Дістаємо паштет із холодильника, наливаємо зверху мармелад із ягодами, накриваємо та повертаємо в холодильни ще принаймні на 2 години.
- Подавати можна із улюбленим хлібом, крекерами або просто їсти ложкою!
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
7 голосів
Останні коментарі