Паштет

Паштет із курячої печінки з вишневим мармеладом

Завдяки нашому рецепту ви забудете про магазинні паштети, тому що за цим приготуванням він виходить найсмачнішим.

Паштет із курячої печінки з вишневим мармеладом

Recipe by БогданаCourse: ЗакускиCuisine: Європейська кухняDifficulty: Легко
Порції

6

порцій
Підготовка

2

hours 

30

minutes
Час приготування

40

minutes
Поживність

110

kcal
Загальний час приготування

1

hour 

10

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 110
Білки 11 г
Жири 15 г
Вуглеводи 5 г (з них цукру 2 г)

Інгредієнти

  • Паштет
  • 1 морквина

  • 1 цибулина

  • 500 г свіжої курячої печінки

  • 2 ст. л. борошна

  • 3 ст. л. оливкової олії

  • 100 г вершкового масла

  • 2 ч. л. бренді або коньяку

  • Сіль та перець за смаком

  • Мармелад
  • 1 склянка замороженої вишні без кісточок

  • 100 г фрешу зі стиглих солодких апельсинів

  • 100 г улюбленого сухого червоного вина

  • 2 ч. л. агару

  • 2 ст. л. цукру

  • Дрібка солі

  • Гвоздика

  • Кардамон

  • Мелений імбир

  • Цедра одного апельсину

Приготування

  • Паштет
  • Обчищені овочі крупно рубаємо, обсмажуємо у глибокій пательні.
  • Додаємо обваляну в борошні печінку і ще трохи обсмажуємо.
  • Додаємо сіль, перець, небагато води (аби лише покрила овочі та печінку) і тушкуємо на повільному вогні близько 40 хвилин.
  • Даємо трохи охолонути, перекладаємо у ємність для збивання та подрібнюємо блендером. Має вийти однорідна маса з консистенцією густої сметани (якщо вам здається, що вийшло занадто рідке – можна уварити на повільному вогні, постійно помішуючи вінчиком, до необхідної густини).
  • У ще теплий паштет додаємо розм’якшене масло та кон’як, збиваємо вінчиком, пробуємо та за необхідності доводимо до смаку.
  • Перекладаємо у форму. Має заповнити не більше 2/3 об’єму. Для зручнішого зберігання можна використати скляні баночки із кришками.
  • Накриваємо та ставимо у холодильник, аби застиг, а тим часом робимо мармелад.
  • Мермелад
  • Вишню розморожуємо, віджимаємо у невеликий ковшик (має вийти не менше 100 г соку).
  • Віджаті ягоди поки відкладаємо, а у сік додаємо решту інгредієнтів, добре перемішуємо і доводимо до кипіння, постійно помішуючи.
  • Проціджуємо. Пробуємо. Має бути приємний кисло-солодкий смак (якщо апельсини або вишні були дуже кислі, може знадобитися трохи більше цукру).
  • Додаємо вишні, знову доводимо до кипіння.
  • Охолоджуємо до 40°С (має бути вже не гарячий, але ще рідкий).
  • Дістаємо паштет із холодильника, наливаємо зверху мармелад із ягодами, накриваємо та повертаємо в холодильни ще принаймні на 2 години.
  • Подавати можна із улюбленим хлібом, крекерами або просто їсти ложкою!
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
7 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *