Гострий, хрумкий та ніжний одночасно? В цьому рецепті ви побачите, що це реально.
Салат зі свіжим цукіні в арахісовому соусі
Course: Салати, Веган, Овочі, 15 хвилинCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
2
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
10
minutesПоживність
140
ккалЗагальний час приготування
15
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 140
Білки 3 г
Жири 13 г
Вуглеводи 5 г
Інгредієнти
- Салат
1 середній цукіні або кабачок
1-2 невеликих свіжих огірка
100-200 г будь-якого свіжого салатного листя
1 невелика цибуля
Кунжут/суміш насіння/ подріблені горіхи для подачі за смаком
- Соус
1 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. кунжутної олії*
2 ст. л. соєвого соусу
1-2 ч. л. арахісової пасти
Улюблений найгостріший соус або будь-який сушений мелений гострий перець за смаком
Сіль за смаком
Приготування
- За допомогою овочечистки нарізаємо довгі, широкі смужки кабачку.
Частина з насінням не потрібна. Тому, як тільки ви дістанетесь до насіння, перевертайте кабачок та починайте зрізати знову. - Широкі смужки розрізаємо вздовж на 2-3 частини.
- Нарізаємо як заманеться цибулю та огірок.
- Викладаємо на дно тарілки для подачі свіже листя салату.
- Соус
- У глибоку ємкість додаємо оливкову та кунжутну олію*, соєвий соус, улюблений гострий соус (я брала шрірачу) або сушений гострий перець, трішки солі (не забуваємо, що соєвий соус сам собою дуже солоний) та улюблену арахісову пасту.
Гарно розмішуємо вінчиком до однорідності.
Якщо вам до смаку більше арахісової пасти в соусі – сміливо додавайте і контролюйте самі смак 😄 - Збираємо салат
- Додаємо до соусу порізаний кабачок, огірок, цибулю та перемішуємо.
- Викладаємо згори на суміш салату овочі у соусі, посипаємо кунжутом, сумішшю насіння або подрібненими горіхами та подаємо.
- Смачного!
Нотатки
- *Кунжутну олію можна замінити такою самою кількістю оливкової олії, але раджу спробувати з нею 😊
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів
Останні коментарі