Салат із куркою та Айолі з анчоусами

Салат із куркою та Айолі з анчоусами

Багато хто з вас скаже, що це – бомбезний варіянт салату “Цезар”… І буде правий 😉

Салат із куркою та Айолі з анчоусами

Recipe by БогданаCourse: СалатиCuisine: домашняDifficulty: середня
Порції

4

порції
Підготовка

30

minutes
Час приготування

40

minutes
Поживність

210

ккал
Загальний час приготування

1

hour 

10

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 210
Білки 11 г
Жири 16 г
Вуглеводи 5 г

Інгредієнти

  • 2 невеликі курячі грудинки без шкіри

  • 10-12 тоненьких слайсів копченого бекону

  • 2 середніх огірки

  • 10-12 коктейльних або чері томатів

  • 15-20 перепелиних яєць

  • 8-10 шматочків тостового хлібу

  • 50 г пармезану

  • Половинка невеликого молодого айсбергу

  • Сіль

  • Копчена паприка

  • Олія

  • Айолі:
  • 1 жовток свіжого яйця

  • 1/2 лимону

  • 1/2 ч.л. солі

  • 1 ч.л. солодкої гірчиці

  • 250-300 мл оливкової олії

  • Улюблені сухі трави

  • 2-3 чищені зубчики часнику

  • 4 філейки анчоусів в олії

Приготування

  • Айолі
  • Для приготування соусу в глибокій мисці вінчиком змішуємо жовток, сіль, гірчицю та улюблені прянощі (я використовую “трави італійської кухні” 😉).
  • Постійно помішуючи починаємо вливати олію по одній столовій ложці за раз: влили, повністю розмішали, аби з’єдналася з рештою інгредієнтів, влили наступну, знову розмішали і так поки маса не загустішає.
  • Додаємо сік лимону, перемішуємо та поступово додаємо решту олії, як вказано вище.
  • Додаємо дрібно нарубаний часник та анчоуси, перемішуємо та куштуємо. За необхідності можна додати трохи солі та/або лимонного соку за смаком.
    Якщо соус вийшов занадто густий – додайте 1 ст.л. холодної води.
  • Аби зробити соус пікантнішим – можна додати трохи олії з анчоусів.
  • Салат
  • З тостового хлібу зрізаємо скоринку, нарізаємо кубіками та підсушуємо в розігрітій до 150°С духовці до золотистого кольору. Виймаємо з духовки та даємо охолонути.
  • Перепелині яйця викладаємо в каструлю, заливаємо водою, аби повністю покрила, додаємо 1/2 ст.л. солі. Накриваємо кришкою.
  • Ставимо каструлю на сильний вогонь, доводимо до кипіння та варимо на невеликому вогні ще 3-4 хвилини.
  • Знімаємо з вогню, зливаємо гарячу воду та заливаємо холодною.
  • Охолоджені яйця обережно чистимо та розрізаємо навпіл.
  • Куряче філе зачищаємо від жиру, жилок та хрящиків (якщо такі є 😉). Солимо, посипаємо паприкою, добре змащуємо олією та лишаємо “подихати” за кімнатної температури.
  • На добре розігріту пательню викладаємо смужки бекону таким чином, аби кожен слайс лежав окремо, не накриваючи інші. Смажимо на великому вогні з двох боків до утворення рум’яної скоринки. Знімаємо обсмажений бекон на тарілку.
  • Філе викладаємо на пательню, з якої щойно зняли бекон, та смажимо на середньому вогні по 4-6 хвилин з кожного боку.
  • Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та даємо “відпочити” принаймні 5 хвилин.
  • Огірки миємо та нарізаємо довгою соломкою.
    Томати миємо та розрізаємо навпіл або начетверо в залежності від розміру та вподобань 🙂.
  • Айсберг крупно рвемо або нарізаємо ножем.
    Смажену курку нарізаємо довгими тоненькими смужками.
  • На велику тарілку або у миску викладаємо всі підготовлені інгредієнти, поливаємо соусом посипаємо натертим або нарізаним тоненькими слайсами пармезаном та подаємо.
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *