Хрумкі ззовні і кремові всередині, без яєць, корисні і… ну дуууже смачні 😋
Першу версію сирників – так само смачну, дивіться тут.
Сирники 2.0.
Course: Десерти, СніданкиCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
4
порціїPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesCalories
113
ккалTotal time
30
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 113
Білки 8 г
Жири 3 г
Вуглеводи 8 г (з них цукру 3 г)
Інгредієнти
400 г протертого кисломолочного сиру (жирність на ваш смак)
3 ст.л. борошна із твердих сортів пшениці
4 ст.л. цукру
Дрібка ванілі
Олія
Приготування
- До сиру додаємо 2 ст.л. (без гірки 😉) борошна, цукор, ваніль/ванілін та добре перемішуємо.
- Насипаємо на стіл або дошку решту борошна, рівномірно розподіляємо по поверхні.
- Викладаємо сирникову масу, долонями формуємо “ковбаску” та розділяємо ножем на 15 рівних частин.
- За допомогою ножа та руки формуємо сирнички, добре паніруючи їх у борошні.
- Пательню нагріваємо майже до максимуму, наливаємо небагато олії, знімаємо з вогню та швидко викладаємо сирники.
- Повертаємо на сильний вогонь, обсмажуємо з однієї сторони до рум’яної скоринки, перевертаємо на другу та переводимо вогонь на мінімум.
- Смажимо на повільному вогні допоки не підрум’яняться з другого боку та не прогріються всередині (~ 4-6 хвилин).
- Готові сирнички перекладаємо на тарілку та даємо трохи охолонути.
- Подавати можна зі сметаною, варенням або джемом, гарячим шоколадом та горіхами, медом та корицею…
Або зробити їх без цукру та подати зі слабосоленим лосососем, рецепт якого ви знайдете тут, та свіжим базиліком 😉 - Смачного!
Нотатки
- Якщо використовуєте домашній або крупнозернистий сир – раджу протерти крізь металеве сито.
- Якщо в сирі забагато рідини – можна попередньо “віджати”, поклавши у марлю або тоненький рушник.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
8 голосів
Останні коментарі