Найскладніше в приготуванні морського окуня – почистити луску… Саме тому в нашому рецепті ми цього не робитимемо
Смажений морський окунь
Course: Риба та морепродуктиCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
2
порціїПідготовка
30
minutesЧас приготування
20
minutesПоживність
140
ккалЗагальний час приготування
50
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 140
Білки 18 г
Жири 8 г
Вуглеводи 0 г
Інгредієнти
1 середній морський окунь без голови (~ 700 г)
2 зубочки часнику
1/2 лимону
Гілка свіжого розмарин
Сыль за смаком
Оливкова олія
Вершкове масло
Приготування
- Охолоджену рибу дістаємо з холодильника принаймні за півгодини до того, як плануєте почати її готувати. Таким чином вона швидше приготується та буде соковитішою.
- Прибираємо нутрощі та чорну плівку з внутрішнього боку черевця. Обережно промиваємо та обсушуємо.
- Гострим ножем робимо провздовжний надріз (див. фото нижче) з обох боків тушки, не доходячи до кісток. Це дасть змогу рівномірно просмажити рибу, тож частини з різною товщиною будуть готові приблизно одночасно.
- Щедро солимо рибу ззовні. В розрізи закладаємо розмарин, обчищений та нарізаний пелюстками часник, а в черевце – пару кружалець лимону. Збризкуємо оливковою олією.
- Велику пательню ставимо на середньо-великий вогонь. Всередину кладемо пергамент, на нього – пару столових ложок вершкового масла.
- Коли масло розтопилось, викладаємо на пергамент рибу. Смажимо на середньому вогні по 6-8 хвилин з кожного боку, обережно перегортаючи щипцями.
- Обсмажену рибу знімаємо з вогню та даємо відпочити 5-7 хвилин.
- Дістаємо рибу разом із папером, а в пательню кладмо чистий аркуш пергаменту.
- За допомогою виделки та ложки розбираємо рибу: спочатку прибираємо всі шпичаки та хвіст, потім знімаємо шкіру з одного боку, далі – знімаємо філе та кладемо його на чистий пергамент у пательні, прибираючи всі кістки, наступним кроком виймаємо хребет та знімаємо зі шкіри друге філе, знов-таки не забуваючи про кістки, і теж відправляємо до пательні. Також до філе можна додати часник та розмарин, із якими смажилась риба.
На даному етапі ми отримали майже повністю готове чисте філе риби на одному пергаменті у пательні, а також шкіру з кістками та неймовірно смачним і запашним соком – на іншому. Тож наступним кроком ми повернемо цей сік у рибу 😉 - Беремо глибоку миску або тарілку, на неї ставимо сито, в яке вивертаємо рештки риби разом із сокм та добре “віджимаємо”. Для цього можна використати ложку або товкачку для картоплі. Рибний непотріб, що лишився на ситі, викидаємо, а соком – поливаємо філе.
- Повертаємо пательню на середній вогонь та прогріваємо рибу із соком пару хвилин.
- Готову рибу подаємо із улюбленим гарніром (я раджу овочі, кускус, рис або пасту). Окремо можна подати йогуртовий соус та лимон.
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів
Останні коментарі