окунь

Смажений морський окунь

Найскладніше в приготуванні морського окуня – почистити луску… Саме тому в нашому рецепті ми цього не робитимемо

Смажений морський окунь

Recipe by БогданаCourse: Риба та морепродуктиCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції

2

порції
Підготовка

30

minutes
Час приготування

20

minutes
Поживність

140

ккал
Загальний час приготування

50

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 140
Білки 18 г
Жири 8 г
Вуглеводи 0 г

Інгредієнти

  • 1 середній морський окунь без голови (~ 700 г)

  • 2 зубочки часнику

  • 1/2 лимону

  • Гілка свіжого розмарин

  • Сыль за смаком

  • Оливкова олія

  • Вершкове масло

Приготування

  • Охолоджену рибу дістаємо з холодильника принаймні за півгодини до того, як плануєте почати її готувати. Таким чином вона швидше приготується та буде соковитішою.
  • Прибираємо нутрощі та чорну плівку з внутрішнього боку черевця. Обережно промиваємо та обсушуємо.
  • Гострим ножем робимо провздовжний надріз (див. фото нижче) з обох боків тушки, не доходячи до кісток. Це дасть змогу рівномірно просмажити рибу, тож частини з різною товщиною будуть готові приблизно одночасно.морський окунь
  • Щедро солимо рибу ззовні. В розрізи закладаємо розмарин, обчищений та нарізаний пелюстками часник, а в черевце – пару кружалець лимону. Збризкуємо оливковою олією.
  • Велику пательню ставимо на середньо-великий вогонь. Всередину кладемо пергамент, на нього – пару столових ложок вершкового масла.
  • Коли масло розтопилось, викладаємо на пергамент рибу. Смажимо на середньому вогні по 6-8 хвилин з кожного боку, обережно перегортаючи щипцями.
  • Обсмажену рибу знімаємо з вогню та даємо відпочити 5-7 хвилин.
  • Дістаємо рибу разом із папером, а в пательню кладмо чистий аркуш пергаменту.
  • За допомогою виделки та ложки розбираємо рибу: спочатку прибираємо всі шпичаки та хвіст, потім знімаємо шкіру з одного боку, далі – знімаємо філе та кладемо його на чистий пергамент у пательні, прибираючи всі кістки, наступним кроком виймаємо хребет та знімаємо зі шкіри друге філе, знов-таки не забуваючи про кістки, і теж відправляємо до пательні. Також до філе можна додати часник та розмарин, із якими смажилась риба.
    На даному етапі ми отримали майже повністю готове чисте філе риби на одному пергаменті у пательні, а також шкіру з кістками та неймовірно смачним і запашним соком – на іншому. Тож наступним кроком ми повернемо цей сік у рибу 😉
  • Беремо глибоку миску або тарілку, на неї ставимо сито, в яке вивертаємо рештки риби разом із сокм та добре “віджимаємо”. Для цього можна використати ложку або товкачку для картоплі. Рибний непотріб, що лишився на ситі, викидаємо, а соком – поливаємо філе.
  • Повертаємо пательню на середній вогонь та прогріваємо рибу із соком пару хвилин.окунь
  • Готову рибу подаємо із улюбленим гарніром (я раджу овочі, кускус, рис або пасту). Окремо можна подати йогуртовий соус та лимон.
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *