Це печиво є ідеальним доповненням до зимових святкових днів.
Імбирне печиво
Course: ДесертDifficulty: ЛегкоПорції
10
штукПідготовка
35
minutesЧас приготування
20
minutesПоживність
480
kcalЗагальний час приготування
1
hour10
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 480
Білків 5 г
Жирів 18 г
Вуглеводів 50 г
Інгредієнти
- Для печива
170 г вершкового масла
270 г пшеничного борошна
4 ст. л. меду на ваш смак
1 яйце
10 г розпушувачу
4 ч. л. меленого імбиру
1 ч. л. кориці
0.25 ч. л. меленої гвоздики
0.5 ч. л. меленого мускатного горіху
Щіпка солі
- Для глазурі
Білок 1 яйця
150 г цукрової пудри
1 ч. л. молока
Приготування
- Дістаємо вершкове масло з холодильнику та даємо йому дійти до кімнатної температури і трішки розм’якшитися.
- Просіюємо борошно разом із розпушувачем, сіллю та усіма прянощами.
- В окремій ємності на середній швидкості збиваємо масло близько 30-40 секунд.
- Поступово до масла додаємо цукор, мед та яйце.
- Коли масло рівномірно поєдналось із цукром та медом, починаємо повільно, в декілька етапів, додавати просіяне борошно з прянощами.
Не забуваємо увімкнути міксер на найменшу швидкість. - Коли тісто набуде рівномірної консистенції, можна починати розкачувати тісто та вирізати печиво, але, якщо вам складно працювати із тістом у такій м’якій консистенції, поставте його на 20-30 хв у холодильник.
- Вмикаємо духовку на 170 градусів
- Товщина тіста має бути не надто великою, до 2-3 мм.
Маленька підказка. Щоб не використовувати додаткового борошна для розкатування, покладіть тісто між двома шарами пергаменту або плівки і працюйте качалкою як зазвичай 😉
Форма печива залежить лише від вашої фантазії. Використовуйте склянки для круглої форми або готові форми для печива. Якщо ж форм немає, а хочеться чогось особливого, зробіть трафаретну форму з паперу та вирізайте по ньому (але зауважте, що тоді тісто має бути максимально охолоджене. Для цього ви можете покласти розкатаний пласт на 10 хв в морозильник) - Викладаємо печиво на деко (попередньо поклавши на нього пергамент) і випікаємо 12-15 хв
- Після того як готове печиво дістали з духовки, потрібно дати йому повністю охолонути.
- Глазур
- Дуже добре просіюємо цукрову пудру в глибоку ємність
- В іншій ємності на максимальних обертах збиваємо гарно охолоджений білок одного яйця
- Додаємо просіяний цукор до збитого яйця та перемішуємо лопаткою.
- Додаємо туди чайну ложку молока будь-якої жирності
- Викладаємо всю масу в кондитерський мішок і робимо малюнки, які хочете, на охолодженому печиві.
Якщо у вас немає кондитерського мішку, то ви можете просто повністю викласти клазур на печиво за допомогою чайної ложки. - Даємо застигнути глазурі в холодному місці 1-2 години.
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів
Останні коментарі