Ідеальний бісквіт без тріщинок та легший у приготуванні, ніж ви думаєте 😉
Бісквітний рулет
Course: Десерти, БорошноCuisine: ДомашняDifficulty: Середня30
minutes40
minutes282
ккал1
hour10
minutesПоживність на 100 грамів бісквіту:
Ккал 282
Білків 9 г
Жирів 14 г
Вуглеводів 30 г (із них 19 г цукру)
Поживність на 100 грамів ягідної начинки:
Ккал 200
Білків 0 г
Жирів 0 г
Вуглеводів 30 г (із них 10 г цукру)
Поживність на 100 грамів крему з маскарпоне:
Ккал 350
Білків 4 г
Жирів 30 г
Вуглеводів 10 г (із них 9 г цукру)
Інгредієнти
5 курячих яєць
дрібка солі
120 г цукру (частину можна замінити ванільним цукром)
90г борошна
2 г розпушувача
50 г молока
50 г рослинної олії
- Для ягідної начинки
200 г свіжих або заморожених ягід (можете також використовувати будь-які улюблені фрукти)
2 ст. л. меду (можна замінити улюбленим підсололджувачем або сиропом агави)
100-150 мл води
Ваніль, кориця та мускатний горіх за смаком
- Для крему
200 г маскарпоне
100 г вершків 33% жирності
50 г цукрової пудри
Приготування
- Ягідний джем
- У сотейник висипаємо ягоди (чи фрукти) додаємо мед, воду та прянощі.
- Чекаємо поки закипить на великому вогні і зменьшуємо вогонь до мінімального. Випаровуємо рідину, постійно помішуючи. Це в нас займе від 15 до 20 хв.
- Коли отримаємо таку схожу, тягучу текстуру, вимикаємо, перекладаємо в іншу ємкість та охолоджуємо.
- Якщо ви хочете більш рівномурну текстуру – можете пробити все в блендері або пропустити через сито.
- Крем
- В глибоку ємкість виливаємо добре охолоджені вершки та просіяну цукрову пудру. Збиваємо поки не отримаємо гарну міцну масу.
- Додаємо маскарпоне та обережно розмішуємо лопаткою чи ложкою.
Не збивайте міксером. Маскарпоне дуже жирний і може в результаті перетворитись на масло та розслоїтись.
Змішуємо поки не отримаємо рівномірну масу.
Я на цьому етапі додавала 1 ч. л. просіяного чаю матча для смаку та кольору, але це не обов’язково 😊 - Якщо плануєте зберігати його певний час в холодильнику, накрийте його харчовою плівкою, притичкаючи її максимально до крему або перекладіть в герметичний контейнер.
Крем можете так зберігати в холодильнику 1-2 дні. - Бісквіт
- Розігріваємо духовку на 170 г за Цельсієм.
- Гарно охолоджені яйця розділяємо окремо на білки та жовтки.
- Жовтки перекладаємо в глибоку ємкість та збиває міксером з дрібкою солі та 50 г цукру, поки не отримаємо пишну та ніжну масу.
- В окремій глибокій ємкості починаємо збивати білки.
Коли бачимо, що вони перетворились на гарну та міцну піну починаємо додавати в три порції 70 грамів цукру. Додали – збили хвилину, додали – збили.
На виході маємо тримати ніжну меренгу. - До меренги додаємо збиті жовтки і обережно замішуємо лопаткою чи ложкою, роблячі підгортаючі рухи.
- Просіюємо борошно з розпушувачем і знову обережно замішуємо лопаткою.
- В іншу ємкість наливаємо молоко та олію. Туди ж додаємо 1-2 ложки меренгово-жовткової суміші та лопаткою починаємо замішувати, повторюючі ті ніжні підгортаючі рухи
- Виливаємо цю рідину до білкового тіста та знову замішуємо, поки не отримаємо рівномірну масу.
- На деко вистіляємо пергаментий папер та виливаємо туди тісто. Тісто необхідно рівномірно розмазати по деку, щоб бісквіт вийшов однієї вистоти.
- На стіл кладемо рушник, на нього кладемо деко та стукаємо об стіл декілька разів, щоб випустити все повітря з тіста.
- Ставимо на середню секцію деко з тістом та випікаємо 30 хв.
- Виймаємо бісквіт з духовки та одразу викладаємо його з пергаментом з дека.
Даємо охолонути 3 хвилини, не більше. - Папір з країв обережно відриваємо, згори на бісквіт викладаємо ще один лист пергаменту та перегортаємо його.
- Папір, на якому випікався бісквіт – охайно знімаємо.
- Час від часу впевнюйтесь, що бісквіт не прилипає до пергаменту на якому він лежить. Можете його трішки рухати по пергаменту, але дуже обережно.
- Збираємо рулет
- Краї бісквіту обережно обрізаємо госрим ножем.
- З одного боку бісквіту робимо три продовжні надрізи на не
повну глибину, для того, щоб серединка зібралась краще. - З іншого боку робимо невеличкий косий надріз вздовж бісквіта, для того, щоб створити стійкий низ.
- На бісквіт тоненьким та рівномірним шаром викладаємо ягідну начинку, яку ми попередньо варили*.
*Ви сміливо можете використовувати ваш улюблений готовий джем, або мед. Достатньо додати всього лише 2-3 столові ложки. - Згори викладаємо крем з маскарпоне та рівномірно розмащуємо по рулету.
- Починаємо скручувати, за допомогою паперу від того боку, де ми зробили три надрізи.
Намагайтесь згортати міцно, але не перестарайтесь із силою, адже можна поламати бісквіт.
Використовуйте ніжну силу 😏 - Згорнутий рулет закріпляємо під папером. Можна підтиснути з краю лінійкою, щоб він не розкрутився.
Або можна обв’язати папір нитками з двох країв (але не перетисніть, бо можуть залишитись сліди).
Ставимо в холодильник мінімум на годину. - За бажанням можете прикрасити як вам заманеться.
- Смачного!
Нотатки
- Начинка для бісквіта обмежується лише вашою уявою.
Цей крем – лише одна з багатьох опцій.
Ви можете просто змастити бісквіт джемом або медом і одразу скрутити.
Також можна замінити маскарпоне на вершковий крем-сир. - Якщо ви хочете використовувати цей крем для прикрашання рулету згори, то до основних порцій, вказаних в рецепті, треба додати ще по половині кількості кожного інгредієнту:
200 г маскарпоне +100 для крему
100 г вершків +50 для крему
50 г цукрової пудри +25 г для крему.
Цих пропорцій має вистачити для декору, як на фото.
Останні коментарі