Ідеальний бісквіт без тріщинок та легший у приготуванні, ніж ви думаєте 😉
Бісквітний рулет
Course: Десерти, БорошноCuisine: ДомашняDifficulty: Середня30
minutes40
minutes282
ккал1
hour10
minutesПоживність на 100 грамів бісквіту:
Ккал 282
Білків 9 г
Жирів 14 г
Вуглеводів 30 г (із них 19 г цукру)
Поживність на 100 грамів ягідної начинки:
Ккал 200
Білків 0 г
Жирів 0 г
Вуглеводів 30 г (із них 10 г цукру)
Поживність на 100 грамів крему з маскарпоне:
Ккал 350
Білків 4 г
Жирів 30 г
Вуглеводів 10 г (із них 9 г цукру)
Інгредієнти
5 курячих яєць
дрібка солі
120 г цукру (частину можна замінити ванільним цукром)
90г борошна
2 г розпушувача
50 г молока
50 г рослинної олії
- Для ягідної начинки
200 г свіжих або заморожених ягід (можете також використовувати будь-які улюблені фрукти)
2 ст. л. меду (можна замінити улюбленим підсололджувачем або сиропом агави)
100-150 мл води
Ваніль, кориця та мускатний горіх за смаком
- Для крему
200 г маскарпоне
100 г вершків 33% жирності
50 г цукрової пудри
Приготування
- Ягідний джем
- У сотейник висипаємо ягоди (чи фрукти) додаємо мед, воду та прянощі.
- Чекаємо поки закипить на великому вогні і зменьшуємо вогонь до мінімального. Випаровуємо рідину, постійно помішуючи. Це в нас займе від 15 до 20 хв.
- Коли отримаємо таку схожу, тягучу текстуру, вимикаємо, перекладаємо в іншу ємкість та охолоджуємо.
%22%20transform%3D%22matrix(5%200%200%205%202.5%202.5)%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%3E%3Cpath%20fill%3D%22%23264238%22%20d%3D%22M34%20191l-50%2067%20194-6z%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23d68ea6%22%20cx%3D%22167%22%20cy%3D%22149%22%20rx%3D%2257%22%20ry%3D%2265%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23b4d1c7%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(45.02444%20-10.82818%205.29648%2022.02318%2016.5%2045)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23cdf2e5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(-159.6%2087.8%20-15.8)%20scale(40.11677%2026.93788)%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Якщо ви хочете більш рівномурну текстуру – можете пробити все в блендері або пропустити через сито.
- Крем
- В глибоку ємкість виливаємо добре охолоджені вершки та просіяну цукрову пудру. Збиваємо поки не отримаємо гарну міцну масу.
- Додаємо маскарпоне та обережно розмішуємо лопаткою чи ложкою.
Не збивайте міксером. Маскарпоне дуже жирний і може в результаті перетворитись на масло та розслоїтись.
Змішуємо поки не отримаємо рівномірну масу.
Я на цьому етапі додавала 1 ч. л. просіяного чаю матча для смаку та кольору, але це не обов’язково 😊 - Якщо плануєте зберігати його певний час в холодильнику, накрийте його харчовою плівкою, притичкаючи її максимально до крему або перекладіть в герметичний контейнер.
Крем можете так зберігати в холодильнику 1-2 дні. - Бісквіт
- Розігріваємо духовку на 170 г за Цельсієм.
- Гарно охолоджені яйця розділяємо окремо на білки та жовтки.
- Жовтки перекладаємо в глибоку ємкість та збиває міксером з дрібкою солі та 50 г цукру, поки не отримаємо пишну та ніжну масу.
%22%20transform%3D%22matrix(5%200%200%205%202.5%202.5)%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23d8e2fc%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(14.9549%2074.84192%20-52.57672%2010.50587%2050.4%2021.3)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%231d2741%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(-24.2116%202.07567%20-9.33805%20-108.92365%20176.4%2056)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%239e721e%22%20cx%3D%2275%22%20cy%3D%22209%22%20rx%3D%22119%22%20ry%3D%2271%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%233d4934%22%20cy%3D%22145%22%20rx%3D%2255%22%20ry%3D%2255%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- В окремій глибокій ємкості починаємо збивати білки.
Коли бачимо, що вони перетворились на гарну та міцну піну починаємо додавати в три порції 70 грамів цукру. Додали – збили хвилину, додали – збили.
На виході маємо тримати ніжну меренгу. - До меренги додаємо збиті жовтки і обережно замішуємо лопаткою чи ложкою, роблячі підгортаючі рухи.
%27%20fill-opacity%3D%27.5%27%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23c4d2db%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(59.75013%20-163.60459%20497.76669%20181.78968%20633.8%20420.8)%22%2F%3E%3Cpath%20fill%3D%22%23634720%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20d%3D%22M1037.5%201257.5l-1075-800%2045%20900z%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23d37d36%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(18.5%20-2034%201808.8)%20scale(351.76425%20244.12868)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23c5cdc8%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(-135.83761%20199.87897%20-112.5646%20-76.49882%20396.1%20343.3)%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Просіюємо борошно з розпушувачем і знову обережно замішуємо лопаткою.
- В іншу ємкість наливаємо молоко та олію. Туди ж додаємо 1-2 ложки меренгово-жовткової суміші та лопаткою починаємо замішувати, повторюючі ті ніжні підгортаючі рухи
- Виливаємо цю рідину до білкового тіста та знову замішуємо, поки не отримаємо рівномірну масу.
- На деко вистіляємо пергаментий папер та виливаємо туди тісто. Тісто необхідно рівномірно розмазати по деку, щоб бісквіт вийшов однієї вистоти.
- На стіл кладемо рушник, на нього кладемо деко та стукаємо об стіл декілька разів, щоб випустити все повітря з тіста.
- Ставимо на середню секцію деко з тістом та випікаємо 30 хв.
- Виймаємо бісквіт з духовки та одразу викладаємо його з пергаментом з дека.
Даємо охолонути 3 хвилини, не більше. - Папір з країв обережно відриваємо, згори на бісквіт викладаємо ще один лист пергаменту та перегортаємо його.
- Папір, на якому випікався бісквіт – охайно знімаємо.
- Час від часу впевнюйтесь, що бісквіт не прилипає до пергаменту на якому він лежить. Можете його трішки рухати по пергаменту, але дуже обережно.
- Збираємо рулет
- Краї бісквіту обережно обрізаємо госрим ножем.
- З одного боку бісквіту робимо три продовжні надрізи на не
повну глибину, для того, щоб серединка зібралась краще.%22%20transform%3D%22translate(1.5%201.5)%20scale(2.92969)%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23d8d8d8%22%20cx%3D%22208%22%20cy%3D%2246%22%20rx%3D%22134%22%20ry%3D%2252%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%231c1c1c%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(116.68952%20219.07516%20-41.78875%2022.25861%2025.1%20142.5)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23414141%22%20cx%3D%22172%22%20cy%3D%22172%22%20rx%3D%22255%22%20ry%3D%2231%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23d5d5d5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(1.5424%20-33.08354%2077.64133%203.61974%20241.9%2027)%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- З іншого боку робимо невеличкий косий надріз вздовж бісквіта, для того, щоб створити стійкий низ.
- На бісквіт тоненьким та рівномірним шаром викладаємо ягідну начинку, яку ми попередньо варили*.
*Ви сміливо можете використовувати ваш улюблений готовий джем, або мед. Достатньо додати всього лише 2-3 столові ложки. - Згори викладаємо крем з маскарпоне та рівномірно розмащуємо по рулету.
- Починаємо скручувати, за допомогою паперу від того боку, де ми зробили три надрізи.
Намагайтесь згортати міцно, але не перестарайтесь із силою, адже можна поламати бісквіт.
Використовуйте ніжну силу 😏%22%20transform%3D%22matrix(5%200%200%205%202.5%202.5)%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23515357%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(-54.26205%20-20.61222%2090.55228%20-238.38055%2022%2087)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23dce2d0%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(-87.4159%2024.02554%20-10.06767%20-36.63076%20175.1%20112)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23c1ca58%22%20cx%3D%22250%22%20cy%3D%22106%22%20rx%3D%2229%22%20ry%3D%2250%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%234e4d4e%22%20cx%3D%2221%22%20cy%3D%2225%22%20rx%3D%2249%22%20ry%3D%2249%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Згорнутий рулет закріпляємо під папером. Можна підтиснути з краю лінійкою, щоб він не розкрутився.
Або можна обв’язати папір нитками з двох країв (але не перетисніть, бо можуть залишитись сліди).
Ставимо в холодильник мінімум на годину. - За бажанням можете прикрасити як вам заманеться.
%22%20transform%3D%22matrix(5%200%200%205%202.5%202.5)%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23f9dba4%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(-13.1731%20-113.83934%2045.24263%20-5.23532%20135.8%20106.2)%22%2F%3E%3Cpath%20fill%3D%22%235b380a%22%20d%3D%22M116%20271L51%2020l-67%20231z%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%2399c072%22%20cx%3D%22102%22%20cy%3D%22151%22%20rx%3D%2224%22%20ry%3D%2284%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23a3582f%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(107.4%20-18.9%2047.5)%20scale(138.98292%2049.85052)%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Смачного!
Нотатки
- Начинка для бісквіта обмежується лише вашою уявою.
Цей крем – лише одна з багатьох опцій.
Ви можете просто змастити бісквіт джемом або медом і одразу скрутити.
Також можна замінити маскарпоне на вершковий крем-сир. - Якщо ви хочете використовувати цей крем для прикрашання рулету згори, то до основних порцій, вказаних в рецепті, треба додати ще по половині кількості кожного інгредієнту:
200 г маскарпоне +100 для крему
100 г вершків +50 для крему
50 г цукрової пудри +25 г для крему.
Цих пропорцій має вистачити для декору, як на фото.









Останні коментарі