Цукерки

Веганські цукерки

Рецепт корисних та смачних солодощів без продуктів тваринного походження.

Веганські цукерки

Recipe by ГанниCourse: Веган, ДесертиCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції14-16 шт
Підготовка

35

minutes
Час приготування

15

minutes
Поживність

490

ккал
Загальний час приготування

50

minutes

Поживність на 100 грамів (або на 3-4 шт):
Ккал 490
Білків 10 г
Жирів 30 г
Вуглеводів 24 г

Інгредієнти

  • Цукерки
  • 120 г смаженого фундука

  • 60 г арахісової пасти

  • 1 ст. л. улюбленого какао порошку

  • 30 г кокосового масла

  • 40 г сиропу агави або кленового сиропу

  • Декор
  • 80-100 г веганського шоколаду

  • 1 ч. л. кокосового масла

Приготування

  • У чашу блендера засипаємо 100 грамів ліщини та збиваємо, поки не отримаємо крихту.
    Не забудьте окремо ще залишити собі 14-16 цілих горішків для начинки цукерок.
  • До горіхів додаємо арахісову пасту, сироп, какао порошок та попередньо розплавлене кокосове масло та збиваємо до рівної консистенції.
    Маса в блендері може не одразу гарно поєднатися, тому час від часу вимикайте його, перемішуйте злегка ложкою та знову збивайте.
  • Чайною ложкою формуємо порції, викладаємо на долоню, посередині вкладаємо цілий горішок та міцно формуємо кульку.Цукерки
  • Сформовані кульки коладемо обережно в морозильник на 10 хвилин та в цей час починаємо займатися шоволадом для декору.
  • На водяній бані розтоплюємо дрібно порізаний шоколад та чайну ложку кококсової олії.
    Можемо туди додати ще окремо порізану ліщину.
  • Дістаємо охолоджені цукерки, та починаємо по черзі занюрювати в шоколад.
  • Охайно викладаємо на фольгу та ставимо в холодне місце на 30 хв.
  • Смачного!

Нотатки

  • Також, ви можете задекорувати цукерки вивалявши їх у какао пудрі. Це скоротить час приготування вдвічі та урізноманітнить смак десерту (а також скоротить кількість калорій)!
  • Якщо веганська складова цього рецепту не грає для вас особливої ролі, то ви завжди можете замінити веганський шоколад на будь-який інший улюблений шоколад, а сироп агави – на звичайний мед.
  • Найголовнішу роль в міцності форми цукерок грає кокосове масло. Замінити її нічим не можна.
  • Найкраще зберігати ці цукерки в холодильнику.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
17 голосів

2 коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *